Winnaars Prijs Beste Jaarverslag Kinderopvang 2009 gehuldigd

14/12/2010 15:00

Stichting Waarborgfonds Kinderopvang

Vandaag, tijdens het jaarcongres van het Waarborgfonds Kinderopvang, zijn de twee winnaars bekendgemaakt van de Prijs Beste Jaarverslag Kinderopvang 2008. In Categorie 1 heeft Stichting Peuterspeelzalen Dordrecht de hoofdprijs van 5.000,- euro gewonnen. In Categorie 2 ging de eer naar Stichting Speelwerkgroep: eveneens een hoofdprijs van 5.000,- euro. Stichting voor Kind en Ouder in Ouder-Amstel ontving een aanmoedigingsprijs van 5.000,- euro. De Prijs Beste Jaarverslag Kinderopvang is al weer voor de zesde keer op rij uitgereikt.

Dit jaar stuurden maar liefst 182 kinderopvangorganisaties en peuterspeelzalen hun jaarverslag in. Uit deze inzendingen zijn 12 genomineerden geselecteerd, verdeeld over de twee categorieën. Categorie 1 vertegenwoordigt peuterspeelzalen en kinderopvangorganisaties tot 150 kindplaatsen en categorie 2 omvat kinderopvangorganisaties vanaf 150 kindplaatsen.

Ondanks dat de kwaliteit van de jaarverslagen de afgelopen jaren is toegenomen kan het niveau van jaarverslaggeving in de kinderopvang zeker verder worden verbeterd. De branche kent geen specifieke verslaggevingsrichtlijnen of protocollen en moet de uitdaging aangaan om die richtlijnen zelf te formuleren. Het opstellen van transparante jaarverslagen is nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. De jury merkt op dat vele organisaties de meerwaarde ervan nog moeten ervaren.

Vanaf vandaag is het volledige juryrapport te lezen op: www.waarborgfondskinderopvang.nl . Het Sectorrapport Kinderopvang 2010 dat vandaag op het congres is gepresenteerd, is vanaf 15 december via de website te bestellen.

De Prijs Beste Jaarverslag Kinderopvang 2009 wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van: KPMG, Rabobank, ABN AMRO, PwC, Van Lanschot Bankiers, KiDafo en Meeuwsen ten Hoopen. En wordt ondersteund door: MOgroep Kinderopvang, de Branchevereniging ondernemers in de kinderopvang, BOinK, bdKO en NVTK.





http://www.waarborgfondskinderopvang.nl