Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Procedure Greenportlane afgerond
Inpassingsplan Greenportlane onherroepelijk

Het Inpassingsplan voor de Greenportlane in Noord-Limburg is onherroepelijk geworden nu de laatste bezwaarmakers hun beroep hebben ingetrokken. Dit geldt ook voor het daarbij behorende besluit 'vaststelling hogere waarden' in het kader van de Wet geluidhinder.

Het inpassingsplan Greenportlane is door Provinciale Staten op 10 juli 2009 vastgesteld en voorziet in de planologisch-juridische regeling voor de aanleg van de Greenportlane. De Greenportlane (N295) is een nieuw aan te leggen weg, die over het grondgebied gaat van de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas. De weg zorgt voor een goede ontsluiting van het gebied Klavertje 4 waar onder de vlag van Greenport Venlo in de toekomst veel bedrijvigheid gepland is. De Greenportlane is de basis voor een goed bereikbare regio en levert een bijdrage aan de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in de omliggende woonkernen. De Greenportlane is ook essentieel voor de ontsluiting van de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2012.

Voorafgaand aan de vaststelling van het inpassingsplan hebben Gedeputeerde Staten op 7 juli 2009 voor 16 woningen hogere waarden in het kader van de Wet geluidhinder vastgesteld.
Tegen beide besluiten is beroep ingesteld bij de Raad van State. Inmiddels heeft de Provincie met alle bezwaarmakers overeenstemming bereikt.

In januari 2011 wordt begonnen met de aanleg van de eerste fase van de Greenportlane die noodzakelijk is voor de ontsluiting van de Floriade 2012.

14-12-2010 14:46