Gemeente Coevorden

Gemeente sluit zich aan bij Regelhulp

dinsdag 14 december 2010

De gemeente Coevorden heeft zich aangesloten bij het landelijke webloket Regelhulp. De website www.regelhulp.nl is een routeplanner voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Regelhulp biedt een overzicht van voorzieningen en ondersteuning van verschillende organisaties in heel Nederland zodat klanten snel en makkelijk de juiste zorg kunnen vinden.

Meervoudige hulpvraag
Veel mensen met een beperking en ouderen hebben een meervoudige hulpvraag. Naast een woningaanpassing hebben zij bijvoorbeeld hulp in de huishouding nodig en vervoer om naar hun werk te gaan. Of misschien een aangepaste computer voor een opleiding. Al die voorzieningen komen van verschillende organisaties in Nederland. Cliënten moesten voorheen zelf uitzoeken welke organisatie welke voorziening levert, verschillende websites bezoeken en daarna elke voorziening apart aanvragen bij de organisatie die daarover gaat. Regelhulp biedt een totaaloverzicht van zorg, hulp en financiële ondersteuning: steeds meer gemeenten en organisaties sluiten zich aan en daardoor ontstaat er één ingang voor alle voorzieningen in Nederland.

Herkenbaar
De weg vinden in Regelhulp is gemakkelijk. Inwoners hoeven maar één ding te weten, namelijk wat hun situatie is. Hebben ze bijvoorbeeld een kind met handicap, komen ze net uit het ziekenhuis of ervaren ze beperkingen door hun leeftijd? Vanuit deze herkenbare situaties helpt Regelhulp cliënten stap voor stap verder. Via Regelhulp worden mensen geïnformeerd over mogelijke oplossingen, waar ze moeten zijn voor meer informatie en in de meeste zaken kunnen ze ondersteuning direct digitaal regelen. In Regelhulp kan ook worden gezocht op soort hulp, organisatie of onderwerp.

340 Gemeenten
Inmiddels hebben 340 gemeenten zich aangesloten bij Regelhulp. De deelnemende gemeenten maken het ouderen en mensen met een beperking of chronische ziekte gemakkelijker om passende oplossingen te vinden op het gebied van zorg of welzijn. Ruim 13 miljoen inwoners vinden informatie van hun gemeente op Regelhulp.nl. Bijna 100.000 unieke bezoekers hebben in de afgelopen drie maanden de website geraadpleegd. Ook de inwoners van de gemeente Coevorden kunnen vanaf nu op deze website terecht voor ondersteuning.