Gemeente Harenkarspel


Marjan Leijen neemt afscheid van gemeenteraad

PvdA-fractievoorzitter Marjan Leijen (47) uit Warmenhuizen neemt vanavond officieel afscheid van de gemeenteraad van Harenkarspel.

De reden van haar vertrek is gelegen in andere plannen en haar instelling om zich ten volle in te zetten bij haar werk. Zij wil zich verder ontplooien en kan dat niet combineren met het raadslidmaatschap. Het raadslidmaatschap en mijn toekomstplannen kan ik niet beiden de volle 100% geven. Daardoor heb ik een keuze moeten maken, schrijft Leijen aan de gemeenteraad.

Hoewel zij in feite per 1 december haar functie als fractievoorzitter neerlegde, is het afscheid vanavond 14 december omdat dit de eerstvolgende raadsvergadering is na 1 december.

Het gewaardeerde raadslid van de PvdA vertrekt nog in 2010 vanwege het aanstaande vertrek van burgemeester Enno Brommet. Het spijt mij dat hij ons als voorzitter en burgemeester verlaat en ik neem graag afscheid, nog onder zijn leiding.

Het afscheid vindt plaats tijdens de raadsvergadering van 14 december 2010. Ingenieur Marjan Leijen is sinds 14 maart 2002 lid van de gemeenteraad voor de Partij van de Arbeid geweest. Zij is sinds 2006 ook fractievoorzitter van deze partij. Leijen wordt opgevolgd door de heer H. Piket, die in de raadsvergadering van januari 2011 zal worden bedigd. De nieuwe fractievoorzitter voor PvdA Harenkarspel is Ton Kuijs.


Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600