ChristenUnie



Verhoging van budget EU is ongepast

087 dinsdag 14 december 2010 17:07 Straatsburg - Vandaag betoogde Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) in het debat over het budget 2011 dat een verhoging van 2,9% niet gepast is in deze tijd. Van Dalen: ,,Maar mijn fractie en mijn land hebben best gescoord: daarom onthoud ik mij. Voor een verhoging van 2,9% stemmen vind ik in deze tijd ongepast."

Over de begroting spreken volgens de Europarlementariër velen in het EP met dubbele tong. ,,De heer Schulz ergert zich constant aan de Raad en laat dat steeds luidruchtig horen. De heer Verhofstadt heeft slechts een beperkte woordenschat: Europese obligaties en Europese belastingen. De heer Daul suggereerde zelfs dat Nederland de EU kon verlaten. Gespierde taal, maar erg eenzijdig."

Het stoort Van Dalen dat hij geen meerderheid kreeg bij amendementen die het budget zouden inperken. ,,Toen ik onlangs voorstelde om de eigen EP-begroting aan te pakken gaven de heren en hun fracties niet thuis. Op mijn voorstel dat de Leden over de maandelijkse Algemene Onkostenvergoeding transparant verantwoording moesten gaan afleggen werd ik met de nek aangekeken. Steun om het luxe wagenpark aan te pakken kreeg ik niet. Snoeien in de luxe EP- voorlichtingsbureaus leidde bij veel leden tot spontane hoofdpijn."

Een tegenstem zou gepast zijn volgens Van Dalen. ,,Maar mijn fractie en mijn land hebben best gescoord: daarom onthoud ik mij. Voor een verhoging van 2,9% stemmen vind ik in deze tijd ongepast."

Fractievoorzitter socialisten

Fractievoorzitter Liberalen

Fractievoorzitter christendemocraten