Ingezonden persbericht


Agendabericht: webinar Quintiq & Involvation over Sales & Operations Planning

Webinar vindt plaats op 14 december 2010 van 15.00 tot 15.30 uur

Quintiq, leverancier van geavanceerde planning- en scheduling-oplossingen (APS), organiseert op dinsdag 14 december 2010 samen met Involvation een webinar over Sales & Operations Planning (S&OP). Tijdens dit dertig minuten durende webinar komt u alles te weten over hoe volwassen S&OP daadwerkelijk al is en waarom veel bedrijven niet doorpakken op dit gebied.

Alfons Willemsen, partner van Involvation, presenteert de resultaten van een S&OP-onderzoek uitgevoerd door Involvation en de Hogeschool van Amsterdam onder achttien marktleiders, onder andere in de chemie en telecom. De volgende thema's komen onder andere aan bod.
* Onderzoeksresultaten over de volwassenheid van S&OP
* Vergelijkingen met andere onderzoeken over dit onderwerp (Gartner en Aberdeen)
* Wat zijn de vervolgstappen voor effectieve S&OP?
* Wat houdt bedrijven tegen om vervolgstappen te zetten?

Jos Braam, Senior Consultant bij Quintiq, leidt een fictieve vergadering over S&OP en laat zien welke mogelijkheden het 'what-if'-scenario van Quintiq biedt. Thema's zijn de volgende.


· Ontwikkel een balans in voorraad en vraag


· Een vertaalslag van planning naar de financiële afdeling
* Hoe ga je om met vragen van het senior management?
* Real-time scenario's inzetten als effectieve beslistool

Belt u ook in op dinsdag 14 december 2010? U kunt zich hier inschrijven. ###

Over Involvation
Involvation is een consultancy- en implementatiebedrijf dat zich richt op het verbeteren van de supply chains en het supply chain management van zijn klanten. Tot het klantenbestand van Involvation behoren organisaties in de branches fast moving consumer goods, retail, farmacie, chemie, zeevaart, onderdelenproductie en andere industriële sectoren. Voor meer informatie: www.involvation.com.

Over Quintiq
Quintiq biedt geavanceerde planning-, scheduling- en supply chain-software. De software van het snelgroeiende bedrijf, opgericht in 1997, ondersteunt planning en optimalisatie van complexe bedrijfsprocessen in de gehele organisatie. Het hoofdkantoor van Quintiq staat in Nederland en het bedrijf heeft vestigingen in Australië, China, Finland, Duitsland, Italië, Maleisië, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Quintiq wordt gebruikt op meer dan vijfhonderd locaties in 75 landen. Voor meer informatie: www.quintiq.com. Twitter: www.twitter.com/quintiq.