Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

29 November 2010

Tijdschrift Boekman (85) over Kunst en religie
'Zijn kunstenaars de nieuwe profeten?'

Kunst en religie zijn met elkaar in concurrentie. In beide werelden gaat de aandacht uit naar existentiële vragen. Maar in een kerk, moskee of synagoge is het antwoord meestal anders dan in een kunsttempel. Kan zingeving de brug zijn tussen kunst en religie?

Boekman 85 Kunst en religie verschijnt dinsdag 14 december 2010 en is verkrijgbaar via www.boekman.nl en in de betere boekhandel.

'De heiligheid van kunst is in hoog tempo aan het verdampen' Thije Adams

'Het onzichtbare manifesteert zich altijd in mijn werk' Babeth VanLoo

'Verhalen hebben we nodig om het onvoorspelbare leven aan te kunnen' Franca Treur

'Er is voor mij geen scherpe grens tussen religieuze of esthetische beleving' Hetty Zock

Met bijdragen van: Thije Adams, Lucas Catherine, Paul van der Velde, Pieter Hoexum, Alena Alexandrova, Inge van der Vlies, Franca Treur, Mirjam Shatanawi, Pablo Cabenda en Anja Geldermans. Interviews met theologe Hetty Zock, rapper Fresku, filmer Babeth Van Loo, architect Marlies Rohmer en theatermaker Lieke Benders.

Boekmanblog

U kunt de redactie van Boekman ook volgen op het Boekmanblog voor het laatste nieuws op het gebied van symposia, benoemingen, promoties en publicaties. Klik hier voor het Boekmanblog.

Losse verkoop en abonnementen

Boekman 85 is los verkrijgbaar via www.boekman.nl en in de betere boekhandel. Klik hier voor een overzicht . Voor meer informatie over proef- of jaarabonnementen, gaat u naar www.boekman.nl



Ingezonden persbericht