Gemeente Achtkarspelen


Persbericht

2010/YG_101
Buitenpost, 8 december 2010

Combinatiefuncties van start in Achtkarspelen!

Wethouder Marten van der Veen ondertekent op dinsdag 14 december namens het college van burgemeester en wethouders van Achtkarspelen het convenant combinatiefuncties. De combinatiefunctionaris verbindt het onderwijs met de sport- en cultuursector. Andere ondertekenaars van het convenant zijn stichting Openbare Bibliotheken Noordoost Fryslân, stichting Streekmuziekschool De Wâldsang, Timpaan Welzijn. Scholen, sportverenigingen en culturele instellingen zijn van harte welkom om bij de ondertekening aanwezig te zijn om 15.30 uur in MFC it Vleckehûs in Surhuisterveen. Tijdens de bijeenkomst volgt meer informatie over de combinatiefuncties en wat dit voor de lokale organisaties kan betekenen. Daarnaast verzorgen de leerlingen van it Skriuwboerd en de Muziekschool De Wâldsang een muzikaal optreden.

De combinatiefunctie is een structurele functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever maar voor meerdere sectoren (onderwijs, sport en cultuur) werkt. Hierbij valt te denken aan een docent muziek op een school die ook werkzaam is als docent op de muziekschool. Of een jeugdbibliothecaris van de bibliotheek die ook op school les in mediawijsheid geeft. Combinatiefuncties versterken de verbinding en samenwerking tussen de sectoren onderwijs, sport en cultuur. Hierdoor wordt het aanbod van binnen- en buitenschools onderwijs, sport en cultuur verrijkt en beter op elkaar afgestemd. In 2012 moet er in Achtkarspelen 4,4 fte combinatiefuncties gerealiseerd zijn.

Door het inzetten van combinatiefuncties verwacht de gemeente Achtkarspelen het sport- en cultuuraanbod van (brede) scholen uit te breiden en op elkaar af te stemmen. De gemeente ontvangt voor het instellen van de combinatiefuncties een subsidie vanuit de Impulsregeling brede scholen, sport en cultuur. De combinatiefunctie is geïntroduceerd door de ministeries van VWS en OCW, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, de Cultuurformatie en NOC*NSF met de 'Impulsregeling brede scholen, sport en cultuur'. Gemeenten kunnen hierdoor samenwerking stimuleren tussen scholen, sportverenigingen, culturele instellingen en andere lokale organisaties zoals de naschoolse opvang. Door deze structurele impuls zijn er landelijk in 2012 maximaal 2.250 combinatiefuncties gerealiseerd.