Algemene Rekenkamer

Nieuwsbrief
13 december 2010

Aankondiging rapport Kredietcrisis en EU-landencrisis: Interventies en vervolg

De Algemene Rekenkamer publiceert op dinsdag 14 december 2010 om 10.00 uur de vierde rapportage in een reeks getiteld Kredietcrisis en EU-landencrisis: Interventies en vervolg. Tweede en derde kwartaal 2010.

De Algemene Rekenkamer schetst sinds het eerste rapport in mei 2009 steeds over het afgelopen half jaar de ontwikkelingen die zich hebben voorgedaan rond de interventies van de Nederlandse staat in de financiële sector. Op 14 december 2010 verschijnt de vierde rapportage in deze reeks. Deze beschrijvende rapporten bevatten geen oordelen of aanbevelingen en gaan in op de verschillende typen van interventies die vanwege de kredietcrisis door de staat zijn uitgevoerd bij banken, verzekeraars en andere financiële instellingen. De bijhorende bedragen en de ontwikkeling hierin (zowel uitgaven als ontvangsten) zijn in dit vierde rapport te vinden. Nieuw is dat er een hoofdstuk is toegevoegd over de EU-landencrisis en daarbij horende maatregelen waar Nederland aan bijdraagt. In dit rapport, dat het tweede en derde kwartaal van 2010 beschrijft, is daarom onder meer informatie over de steun aan Griekenland te vinden. De steun aan Ierland en een akkoord over de terugbetaling door IJsland komen in dit rapport wel aan bod, maar de invulling van de jongste ontwikkelingen vallen nog buiten de reikwijdte van dit rapport. Deze onderwerpen zullen in de volgende editie behandeld wordt. Die zal rond de derde woensdag van mei 2011 verschijnen. De Algemene Rekenkamer geeft ook een persbericht uit bij de publicatie van dit rapport.
Noot voor redacties

Embargo-exemplaren
Een embargo-exemplaar van dit rapport en het persbericht (op papier of als pdf) is voor de pers op aanvraag te krijgen op dinsdag 14 december 2010 vanaf 08.30 uur. Hiervoor moet een embargoformulier per e-mail ingevuld worden, verkrijgbaar via 070-3424400 of voorlichting@rekenkamer.nl. Het embargo loopt af op 14 december 2010 om 10.00 uur. Vanaf dat moment is het rapport ook beschikbaar op www.rekenkamer.nl.