Het Spoorwegmuseum past de prijzen aan


Speciaal combiticket te koop bij NS

UTRECHT, 20101123 -- Vanaf 14 december veranderen de toegangsprijzen voor Het Spoorwegmuseum. Alle bezoekers van 4 jaar en ouder betalen voortaan ¤13,50. Speciale tarieven voor kinderen en ouderen worden afgeschaft. Tegelijk met de tariefswijziging introduceren NS en Het Spoorwegmuseum het combiticket. Treinreiziger kunnen voortaan op ieder station in Nederland een museumticket kopen vanaf Utrecht CS naar Het Spoorwegmuseum inclusief de toegang. Een grote verbetering omdat bezoekers hiermee direct toegang hebben tot het museum en niet nogmaals achter in de rij bij de kassa hoeven aan te sluiten. Dit kaartje kost ¤15,00.

De toegangsprijzen gelden voor iedereen van 4 jaar en ouder. Het Spoorwegmuseum volgt de tarieven van de NS, kinderen van 3 jaar reizen in de trein gratis. In Het Spoorwegmuseum gold voor kinderen van 3 jaar (en ouder) een tarief van ¤11,50. Dit tarief is nu afgeschaft. Ook volwassenen zijn goedkoper uit, zij betaalden ¤14,50, dat is nu verlaagd naar ¤13,50. Een combiticket kost ¤15,00. Houders van een ICOM- of museumkaart blijven gratis en betalen voor een combiticket ¤1,50.

Reeds gekochte toegangsbewijzen blijven geldig. Het Spoorwegmuseum neemt eerder gekochte toegangsbewijzen niet terug en zal verzoeken om teruggaaf van het tariefverschil niet honoreren.