Webwinkelcursus.nl start met cursus voor beginnende webwinkeliers


OSS, 20101214 -- Op de site webwinkelcursus.nl kunnen aankomende webwinkel eigenaren zich vanaf deze week inschrijven voor de cursus `Hoe begin ik Mijnwebwinkel?'. De cursus is een initiatief van Lemonweb, ontwikkelaar van het populaire webwinkel platform Mijnwebwinkel, en biedt startende ondernemers in één cursusdag alle informatie die nodig is om een succesvolle webwinkel te starten.

Een webwinkel beginnen is hot

Met Sinterklaas achter de rug, dat volgens brancheorganisatie Thuiswinkel.org overigens zorgde voor een omzetstijging van maarliefst 39%, en kerst voor de boeg zitten webwinkeliers midden in de drukste maand van het jaar. Samen met het nog altijd stijgende percentage aankopen dat via het Internet wordt gedaan neemt ook de populariteit van het beginnen met een webwinkel gestaag toe. Op dit moment zijn er volgens Thuiswinkel.org al meer dan 20.000 webwinkels actief in Nederland en dit aantal blijft groeien. `Wekelijks krijgen we vele tientallen aanvragen voor een webwinkel binnen', aldus Alex Pansier, eigenaar van Lemonweb.

Beperkte kennis en geen bedrijfsplan

`Helaas zien we in veel gevallen dat er te weinig tijd is gestoken in het bedenken van een goede opzet en een uitgewerkte winkelformule', vervolgt Pansier. `Daarnaast merken we dat een aantal startende ondernemers in de webwinkelbranche nog relatief onervaren is op het Internet en daarmee te weinig kennis in huis heeft om van een webshop een succes te maken. Vooral op het gebied van online marketing ontbreekt vaak belangrijke knowhow'. De cursus haakt hier op in door de enthousiaste starters te wijzen op alle facetten die komen kijken bij het beginnen met een webwinkel. `Als webwinkel leverancier hebben we veel ervaring met de aspecten en problemen die komen kijken bij het opzetten van een webwinkel', stelt Pansier. `De cursus is samen opgezet met een externe e-Commerce specialist en zal ook door haar worden gegeven.'

Over Lemonweb

Lemonweb is een Internetbedrijf dat vooral bekend staat om het webwinkel platform Mijnwebwinkel. Het platform maakt het mogelijk om zonder een veel technische bagage of een groot budget een volledig functionele webshop te maken.





Ingezonden persbericht