D66 tevreden over toezeggingen verkeersplannen Houten-Bunnik


HOUTEN, 20101214 -- D66 gaat akkoord met de keuze om Houten op de rijksweg A12 aan te sluiten via het zogeheten Rijsbruggerwegtracé. Toezeggingen over leefbaarheidsmaatregelen, en over het niet verbreden en doortrekken van de N410, trokken de fractie over de streep. De toezeggingen werden door Gedeputeerde Staten gedaan op 13 december.

D66 betreurt de doorsnijding van het landschap die nodig is voor de aanleg van het Rijsbruggerwegtracee zeer. Maar het is noodzakelijk om de aansluiting van Houten op de omliggende snelwegen te verbeteren. Alternatieven voldoen niet of hebben zwaardere landschappelijke consequenties.

Een alternatief als de zogenaamde Meerpaalvariant (een extra aansluiting op de rijksweg A27) zal een veel zwaardere inbreuk leveren op het landschap. 'Denk aan een viaduct dat meer dan 20 meter boven het Amsterdam-Rijnkanaal uittorent en de weglichamen die nodig zijn om naar die hoogte te komen', aldus D66-statenlid Jacqueline Versteeg. 'Daarbij weegt voor D66 heel zwaar dat bij een keuze voor de Meerpaalvariant het verbreden en doortrekken van de N410 ook noodzakelijk is: een tweede doorsnijding van het buitengebied.'

D66 provincie Utrecht





Ingezonden persbericht