Binnen een paar jaar Koning Winterband


Kai Peters (26) drijvende kracht achter succesvolle onlinebandenverkoop

CUIJK, 20101214 -- Winterbanden zijn ook dit jaar weer razend populair. Kai Peters veroverde met zijn Winterbanden.nl binnen een paar jaar een serieus deel van de internetverkoop. Hoe doet hij dat?

Het concept van Winterbanden.nl is simpel. Klanten kiezen online hun banden of velgen uit - of een combinatie van die twee. Ze worden gemonteerd en gebalanceerd thuisbezorgd, of kunnen direct in het magazijn worden opgehaald. Er is zelfs een werkplaats waar alles ter plekke door de klant zelf gemonteerd kan worden.

Met deze methode is Winterbanden.nl binnen een paar jaar uitgegroeid tot de
grootste internetverkoper van de Benelux. En dat is te merken, vertelt Peters aan de Telegraaf. "Van oktober tot midden februari ben ik zonder een dag vrij te zijn in de weer, vaak tot diep in de nacht. En de groei is er nog lang niet uit."

Volgens Peters komt dat succes vooral door het betrouwbare voorraadsysteem. "Om de vijf minuten wordt onze voorraadcapaciteit door alle leveranciers, en dat zijn er tientallen binnen Europa, actueel gehouden. Klanten kunnen dus op de site zien of iets direct leverbaar is." Nogal een verschil met traditionele bandenbedrijven, die vaak nee moeten verkopen omdat de vraag naar winterbanden in het seizoen simpelweg te groot is.

Voor de toekomst heeft Peters grote plannen. "Volgend jaar wil ik beginnen met
vestigingen onder eigen naam, van ons of als franchise. Met een showroom in de
buurt en lokale servicepunten met lokale opslag. Partners worden zo ook verantwoordelijk voor dat deel van het proces."

Zie ook het volledige bericht in de Telegraaf:
www.telegraaf.nl/mijnbedrijf/8463096/__Koning_Winterband__.html

Winterbanden.nl