Economie leeft op, run op beauty salons


HOOFDDORP, 20101214 -- Als schoonheidsbehandelingen een thermometer zijn voor de economie, dan zijn betere tijden aangebroken. De vraag om gezichtsbehandelingen, manicures en het plaatsen van acrylnagels beleeft een enorme opleving.

Professionele nagelstudio's in Noord Holland melden dat ze geheel volgeboekt zijn met dames die kunstnagels willen laten zetten voor de feestdagen. Het levende bewijs dat de economische malaise inmiddels achter de rug is.

"Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat ben ik bezig met het zetten van kunstnagels", aldus A. Mazurek van Schoonheidssalon Hoofddorp. "Mijn laatste afspraak is op kerstavond," zo stelt schoonheidspecialiste Agata. Lachend: "Vorig jaar zat ik op kerstavond al gezellig een wijntje te drinken met familie en vrienden, maar die tijd is voorbij."

De run op schoonheidssalons wordt bevestigd door collegae in Amsterdam. Day-spa, The Soap company zijn de komende weken volgeboekt met reserveringen.

Schoonheidssalon Hoofddorp - sinds kort ook in Hoofddorp gevestigd - heeft 2 medewerkers in dienst. Beide medewerkers zijn officieel gecertificeerd in Gezichtsbehandelingen, Manicures, Pedicures en Massages.

Schoonheidssalon Hoofddorp