KNMG

Algemene Vergadering KNMG

startdatum 14 december 2010
einddatum 14 december 2010
tijd 19.00
locatie Domus Medica, Utrecht
onderwerp Algemene Vergadering KNMG in teken van debat over het zelfgekozen levenseinde

Omschrijving

De KNMG nodigt artsen uit om de 254-ste Algemene Vergadering bij te wonen van de Federatie Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst. De vergadering vindt plaats op dinsdag 14 december 2010 om 19.00 uur in het auditorium van de Domus Medica, Mercatorlaan 1200 in Utrecht.

Algemene Vergadering KNMG in teken van debat over het zelfgekozen levenseinde

Moeten mensen die hun leven voltooid achten hulp kunnen krijgen om het eigen leven op een waardige wijze te beëindigen? Deze vraag is actueel door de initiatieven van het burgerinitiatief Uit Vrije Wil.

De KNMG organiseerde dit voorjaar naar aanleiding van de publieke discussie twee invitational conferences met artsen, ethici en juristen over de rol van de arts bij een dergelijk zelfgekozen levenseinde. Op basis hiervan heeft het bureau van de KNMG een conceptstandpunt opgesteld over de rol, verantwoordelijkheden, mogelijkheden en begrenzing van de arts bij het zelfgekozen levenseinde. De notitie is breder dan alleen euthanasie of hulp bij zelfdoding, omdat er meer stervenswegen zijn.

De KNMG vindt het belangrijk de mening van haar achterban te betrekken bij het komen tot een standpunt en nodigt artsen daarom uit om deel te nemen aan het debat.

Na uw aanmelding, via het secretariaat bestuur en directie, tel. 030 - 28 23 267 of via directiesecretariaat@fed.knmg.nl ontvangt u, voor zover u er niet over beschikt, de stukken.

Agenda


* Opening.

* Mededelingen van de voorzitter.

* Vaststelling van de notulen van de Algemene Vergadering van 25 mei 2010.
* Overzicht activiteiten mei 2010 t/m november 2010.
* Relatie KNMG landelijk en achterban.

* Aan de hand van een notitie zullen de inhoud, de organisatie en de financiering van de relatie KNMG-landelijk en achterban besproken worden. Het voorstel is het ingezette beleid ten aanzien van de achterban te bestendigen en de bestaande districtenstructuur te handhaven.
* Begroting 2011.

* De door het Bestuurlijk Beraad vastgestelde Begroting 2011 wordt ter goedkeuring aan de AV voorgelegd.
* Verzoek om aansluiting KAMG bij federatie KNMG.
* De Koepel van Artsen Maatschappij en Gezondheid (KAMG) heeft een aanvraag ingediend voor het lidmaatschap van de KNMG. Voorgesteld wordt de KAMG als zevende federatiepartner toe te laten treden tot de federatie KNMG.
* Concept-Standpunt 'Rol van de arts bij het zelfgekozen levenseinde'.
* Rondvraag en sluiting.

Na uw aanmelding, via het secretariaat bestuur en directie, tel. 030 - 28 23 267 of via directiesecretariaat@fed.knmg.nl ontvangt u, voor zover u er niet over beschikt, de stukken.