Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


NOS | NOC*NSF Sportgala: "And the winner is....”

HILVERSUM, 22 november 2010 - Het NOS | NOC*NSF Sportgala - met als hoogtepunten de verkiezing van de sportman, sportvrouw, sportploeg, gehandicapte sporter en coach van het jaar - markeert volgens traditie het einde van het sportjaar. Wie kunnen worden bijgeschreven in de winnaarsgalerij? De editie van 2010, de zestigste in de historie, staat voor dinsdag 14 december gepland in RAI Elicium in Amsterdam. De NOS maakt een bijzondere live uitzending rondom deze verkiezingsavond. Winnaars en genomineerden schuiven afwisselend aan bij tafelheer Mart Smeets, terwijl collega Dione de Graaff in de zaal de presentatie van de verkiezingen voor haar rekening neemt. Het NOS | NOC*NSF Sportgala is van 20.35 tot 21.50 uur te zien op Nederland 1.

Ook de reguliere Radio 1-uitzending van NOS Langs de Lijn staat dinsdag 14 december volledig in het teken van het NOS | NOC*NSF Sportgala. Tussen 22.00 en 23.00 uur spreekt presentator Henry Schut in de Amsterdamse RAI met genomineerden, winnaars en andere betrokkenen uit de sportwereld.

Nieuw dit jaar is dat de nominaties in de verschillende categorieën worden gedaan door een vakjury onder leiding van meervoudig Olympisch medaillewinnaars Pieter van den Hoogenband en Leontien van Moorsel. Voorheen was deze taak weggelegd voor de vaderlandse sportpers. Een ander novum is dat de sporters reeds voor het begin van het gala bepalen wie in hun ogen recht heeft op een prijs. In de RAI wordt daarvoor een stembureau ingericht, compleet met echte s

De genomineerden in de verschillende categorieën worden zondag 28 november bekendgemaakt tijdens de uitzending van NOS Studio Sport (18.10 uur, Nederland 1).