Gemeente Amsterdam stadsdeel West


Definitief besluit tramremise De Hallen uitgesteld

8 december 2010

Het Dagelijks Bestuur van West (DB) heeft besloten om een definitief besluit over de planvorming voor de tramremise De Hallen uit te stellen tot het voorjaar van 2011. Op basis van de voorliggende informatie vindt het DB het onverstandig om nu een definitief besluit te nemen. De komende tijd krijgen Lingotto en TROM de gelegenheid om aanvullende informatie te verstrekken. In januari 2011 vindt dan opnieuw toetsing van de plannen plaats. Daarna zal het DB een definitief voorstel voor de raad opstellen.

Op 21 september nam het DB het principebesluit om te kiezen voor het plan van Lingotto. Naar aanleiding van dit besluit zijn circa 60 reacties binnengekomen vanuit de buurt. Ook hebben Lingotto en TROM nieuwe informatie aangeleverd, met name over de organisatie en de financiering van de plannen. Deze informatie is door interne en externe deskundigen getoetst. Uit de toetsing is gebleken dat de geleverde informatie onvoldoende basis biedt om een definitieve keuze te maken. Lingotto en TROM krijgen van 16 december 2010 tot 24 januari 2011 de tijd om hun plannen nader te onderbouwen.

Het DB is van mening dat de keuze omtrent de planvorming voor de tramremise zo zorgvuldig mogelijk gedaan moet worden. De ingewonnen adviezen wijzen erop dat meer inzicht in onderbouwing en mogelijke financiële risico's noodzakelijk is om een besluit mogelijk te maken. Na ontvangst van de gevraagde informatie zullen beide plannen opnieuw en op gelijke wijze getoetst worden. Op grond van de toetsing kan het DB begin 2011 een nieuw voorstel aan de deelraad formuleren.

De deelraad bespreekt het besluit van het DB op dinsdag 14 december.