Ingezonden persbericht


Ondertekening Convenant 'Weerbaarheid Jongeren'

Graag nodigen wij u uit om op dinsdag 14 december de ondertekening van het Convenant 'Weerbaarheid Jongeren' bij te wonen. Ondertussen.nl, een nieuw digitaal jongerenplatform verrijkt actualiteiten en nieuws met publieke voorlichting en biedt jongeren hiermee structureel en op laagdrempelige wijze toegang tot betrouwbare informatie en hulpbronnen. Deze unieke combinatie van nieuwsvoorziening en betrouwbare voorlichting wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van Ondertussen.nl met diverse landelijke kennisinstituten en lokale partners. Het jongerenplatform ondertekent samen met bereik (Hi en Hyves) en content partijen (GGD Amsterdam, Nibud, NISB, Rutgers Nisso Groep, STIVORO, SOA AIDS NEDERLAND, Trimbos-instituut en het Voedingscentrum) het convenant met als doel een bijdrage te leveren aan bewustwording, het ve rgroten van kennis en vaardigheden om op deze manier de weerbaarheid en zelfredzaamheid van jongeren te bevorderen.

Voorafgaand aan de ondertekening van het convenant zal er door Ondertussen.nl en partners kort gesproken worden over het initiatief. Deze sessie zal begeleid worden door online-deskundige en televisiepersoonlijkheid Alexander Klöpping en 17-jarige online redacteur Barbara Visser.

Datum:
Dinsdag 14 december 2010
Tijd: 10.00 - 11.00 uur (ontvangst en registratie tussen 09.30 - 10.00 uur) Locatie: Hilton hotel Amsterdam, Apollolaan 38

Ondertussen.nl
Ondertussen.nl is een digitaal jongerenplatform. Met de slogan "jouw wereld in beeld" brengt de nieuwswebsite (over, voor én door jongeren) op maat gemaakt nieuws. Ondertussen.nl streeft naar structurele interactie met jongeren en het verhogen van de zelfredzaamheid en weerbaarheid van jongeren. Nieuws en actualiteiten over de leefstijl van jongeren wordt verrijkt met publieke voorlichting afkomstig van publieke en commerciële kennisinstituten. Op deze wijze wordt voorlichting actueel en relevant gemaakt en worden jongeren breder geïnformeerd waardoor ze betere keuzes kunnen maken.