Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 10-12-2010

IN AVRO OPIUM: BUITENECHTELIJKE ESCAPADES EN EEN ONTROERENDE SANNE VOGEL

In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium zit Cornald Maas elke week rond de tafel met prominenten uit de wereld van kunst en cultuur. Op dinsdag 14 december bespreekt hij de actuele cultuuragenda met vaste panelleden acteur John Buijsman en scenarioschrijfster Maria Goos. Gastpanellid is actrice Tjitske Reidinga (onder andere bekend van Gooische Vrouwen).

In Vlaanderen was de film 'Loft' twee jaar geleden een enorm succes, het werd zelfs de best bezochte Vlaamse film ooit. Regisseur Antoinette Beumer (Komt een vrouw bij de dokter) maakte een Nederlandse remake van deze thriller. 'Loft' vertelt het verhaal van vijf vrienden die samen een loft huren om buitenechtelijke avonturen te beleven. Er is geen vuiltje aan de lucht totdat er een lugubere vondst wordt gedaan. Wordt deze versie net zo'n succes als in Vlaanderen? Jeroen van Koningsbrugge beleeft in 'Loft' zijn debuut in een grote speelfilm. Scenarioschrijfster Maria Goos en actrice Tjitske Reidinga geven hun mening over zijn prestatie. Tjitske: "Jeroen speelt erg goed, maar hij heeft nu eenmaal de lach aan zijn kont hangen."

Voor haar nieuwe solovoorstelling dook actrice en theatermaakster Sanne Vogel haar eigen familiegeschiedenis in. In 'Document' vertaalt ze haar angst voor het borstkankergen in haar familie naar een poëtische monoloog over de schoonheid van verdriet. Acteur John Buijsman bezocht voor Opium deze voorstelling: "Het meest ontroerende vond ik dat ze 25 jaar oud is en daar in haar eentje staat."

Iedere Michael Jackson fan zit er met smacht op te wachten; het nieuwe album van de King of Pop. Op de cd 'Michael' staan nog nooit eerder uitgebrachte nummers, nummers die altijd zijn blijven liggen of nog niet voltooid waren. Naast Michael zijn ook Akon, Lenny Kravitz en 50Cent op de cd te horen. Familieleden en fans van Michael beweren dat niet in elk nummer de échte Michael te horen is. Hoe het ook zij, er is een nieuw album. Hoe klinkt dat? Soulliefhebber John Buijsman geeft zijn mening: "Het viel me op dat hij zo'n ontzettend lieve stem heeft"

AVRO Opium, elke dinsdag om 20.50 uur bij de AVRO op Nederland 2