NCRV

Heren van Oranje: Is onze kroonprins klaar voor de troonsopvolging?

Ingezonden door NCRV op 24 november, 2010 - 11:55 Uitzenddatum:
dinsdag, 14 december, 2010 - 19:25
Zender:
Nederland 2

In de vijfde aflevering van Heren van Oranje staat onze kroonprins Willem-Alexander centraal. Wie is hij, wat drijft hem. Waarin onderscheidt hij zich van zijn moeder en is hij klaar voor de troonsopvolging?

De populariteit van onze kroonprins staat steeds weer ter discussie en Jetske ontdekt dat een sterke minister-president noodzakelijk is om hem te behoeden voor blunders. Willem-Alexander lijkt zich prettig te voelen onder veteranen. Van militairen hoort Jetske dat hij een grote steun was ten tijde van hun Dutchbat-missie in Srebrenica. Dominee Carel ter Linden vertelt over de geestelijke opvoeding van de prins en zijn passie voor watermanagement.

Jetske bezoekt in Heren van Oranje diverse evenementen en ze ontmoet een aantal prinsen. In zes afleveringen probeert ze antwoord te krijgen op haar vragen: "Wie is de hedendaagse prins? Een ondernemer, goudzoeker, weldoener, betrokken vader of playboy? Welke rol speelt het blauwe bloed in hun leven? Welke rol spelen hun vrouwen? En: heeft prins Willem-Alexander eigenlijk wel de beste kaarten om koning te worden?"

Programma:
Heren van Oranje
Presentator:
Jetske van den Elsen
Meer informatie:

NCRV Communicatie, Marielle Groenendijk, pers@ncrv.nl, 035-6719466.


* ""