Academisch ziekenhuis Maastricht

Reanimatiecerficaten leerlingen Maartenscollege Publicatiedatum: 13-12-2010 Bron: SdC Auteur: SdC Datum: 13-12-2010

Dinsdag 14 december krijgen ruim tweehonderd vijfdejaars-leerlingen van het Maastrichtse St. Maarten-college het officiële NRR / ERC certificaat (Nederlandse Reanimatieraad / European Resuscitation Council) uitgereikt.

Na een toespraak om 13.40 uur door prof. dr. Ton Gorgels, cardioloog van het Maastricht Universitair Medisch Centrum, en de uitreiking zal drs. Casper Eurlings, oud-leerling Sint-Maartenscollege, nu als arts in opleiding tot cardioloog, de leerlingenprijs 2010 uitreiken. De leerlingen hebben de afgelopen twee jaar deelgenomen aan het reanimatieopleidingsprogramma in samenwerking met de Universiteit Maastricht.

Tijdens deze middag zal drs. Casper Eurlings een kort dankwoord aan de leerlingen richten. Casper Eurlings is oud-leerling van het Sint-Maartenscollege en nu arts in opleiding tot cardioloog. Na afloop van de certificaatuitreiking zal dhr. E. van den Brandt zijn ervaring vertellen. Hij overleefde twee jaar geleden een hartstilstand.

Burgerinitiatief "Leerlingen van middelbare scholen moeten verplicht reanimatie-onderwijs volgen", vindt de Maastrichtse cardioloog prof.dr. Ton Gorgels van het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Hij lanceert daartoe a.s. vrijdag een burgerinitiatief gestart ( www.reanimatieonderwijsverplicht.nl ). 40.000 handtekeningen zijn nodig om dit idee onder de aandacht van de Tweede Kamer te brengen. Gorgels is het burgerinitiatief gestart mede namens de Reanimatie-estafette Limburg en door de initiatiefnemers van 'Hart voor Limburg'.