Gemeente Lingewaard


Sluitingstijden horecabedrijven tijdens jaarwisseling 2010-2011

De jaarwisseling valt dit jaar van vrijdag op zaterdag. Zaterdag en zondag is het de houder van een horecabedrijf, krachtens artikel 2.29 lid 1 van de APV, verboden het bedrijf voor bezoekers geopend te hebben en bezoekers toe te laten of te laten verblijven tussen 02.00 en 06.00 uur.
De burgemeester kan in het belang van de openbare veiligheid, zedelijkheid of gezondheid, of in geval van bijzondere omstandigheden voor één of meer horecabedrijven tijdelijk andere dan de krachtens artikel 2.29 lid 1 geldende sluitingstijden vaststellen. Eigenaren van horecabedrijven zijn tot 15 november 2010 in de gelegenheid gesteld een verzoek in te dienen voor ontheffing van het sluitingsuur.

Dit betekent, dat alle horecabedrijven die geen verzoek hebben ingediend om tijdens de jaarwisseling langer geopend te mogen zijn, zich aan de sluitingstijden van de APV, zijnde tot maximaal 02.00 uur dienen te houden.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met (de heer H. Peters van de afdeling Dienstverlening, team vergunningen, te bereiken via telefoonnummer (026) 326 03 21. Met de ondernemers die een ontheffing sluitingsuur hebben aangevraagd heeft de burgemeester afspraken gemaakt over de beveiliging, drankverstrekking aan jongeren en het tegengaan van glas op de openbare weg. Dit jaar zal streng gecontroleerd worden op de naleving van de leeftijdsgrenzen van de Drank en Horecawet.

(Geplaatst: 14 december 2010)