Gemeente Lingewaard


Speld van Verdienste voor Jan Tap

Vorige week dinsdag 7 december jl. ontving Jan Tap uit handen van burgemeester Harry de Vries de Speld van Verdienste van de gemeente Lingewaard. Hij kreeg deze speld vanwege zijn werkzaamheden voor de Vincentiusvereniging Gendt.

De heer Jan Tap levert al vijftig jaar een belangrijke bijdrage aan het werk van de Vincentiusvereniging Heilige Martinus Gendt waarvan hij sinds 1996 president (voorzitter) is. Deze vereniging - opgericht in 1849 - is een vrijwilligersorganisatie op het gebied van maatschappelijke dienstverlening waarbij directe en persoonlijke hulp centraal staat. Het werk van Vincentius openbaart zich in Gendt vooral bij begrafenissen en crematies. Jan Tap is actief als begeleider bij begrafenissen en crematiediensten in Gendt en gemeente Lingewaard. Incidenteel wordt zijn medewerking ook gevraagd voor begrafenissen en crematiediensten buiten de gemeente Lingewaard.

In de periode 2003 tot en met 2009 was Jan Tap tevens secretaris van het bestuur van de Vincentiusvereniging Nederland.

Hij voert regelmatig besprekingen met het maatschappelijk werk in Lingewaard en is hij aanwezig bij vergaderingen over armoedebeleid en vergaderingen welzijn in Lingewaard. Tevens bezoekt hij de parochiebijeenkomsten van de Heilige Martinus Gendt. Zijn jarenlange vrijwillige betrokkenheid is reden geweest aan hem de Speld van Verdienste van de gemeente Lingewaard uit te reiken.

Jan Tap