Gemeente Schermer


OV-Taxi heet nu Regiotaxi

Vanaf 12 december 2010 wordt in Noord-Kennemerland de OV-taxi uitgevoerd door een nieuwe vervoerder; BIOS-groep. De OV-Taxi heeft een nieuwe naam; Regiotaxi. U kunt uw ritten gewoon blijven bestellen op het vertrouwde telefoonnummer 0900 8878.

Nieuwe taxipas

Omdat de OV-taxi vanaf 12 december niet meer door Connexxion, maar door BIOS-groep wordt verzorgd, is de huidige OV-Taxipas vanaf deze datum niet meer geldig. Alle OV-Taxipashouders hebben inmiddels een brief ontvangen met informatie hierover.

Wmo-vervoer

De Regiotaxi is een combinatie van Wmo-vervoer én openbaar vervoer. Als het voor u niet meer mogelijk is zelf auto te rijden of met het openbaar vervoer te reizen, dan kunt u in aanmerking komen voor Wmo-vervoer zoals de Regiotaxi.

U kunt een Wmo-vervoersvoorziening aanvragen bij Wmo-loket van de gemeente. Uw Regiotaxi-pas kunt u gebruiken voor korte afstanden. Voor langere reizen is er Valys vervoer.

Meer informatie

U kunt een Wmo-vervoersvoorziening aanvragen bij het Wmo-loket. U vindt het Wmo-loket in het gemeentehuis van de gemeente Beemster.

Het Wmo-loket - voor de gemeente Schermer, Beemster en Graft-De Rijp - is dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 0299 - 682147. U kunt ook mailen naar wmoloket@beemster.net