Audax Persbericht

AMSTERDAM - De enigge fashion glossy van Nederlandse bodem, AvantGarde, viert haar 30-jarig jubileum. Een kunstwerk van airbrush artiest Gerry The Cat, populair in het geboortejaar van het toonaangevende tijdschrift, siert nog één keer de cover van de extra dikke AvantGarde die op 15 december verschijnt.

Al 30 jaar is AvantGarde toonaangevend en het blad fungeerde de afgelopen jaren als podium voor jong talent uit de mode- en kunstwereld. 'Onze fashion directors ontdekten toekomstige topmodellen nog voor hun grote doorbraak,' vertelt hoofdredacteur Robert van der Sanden. 'Zo sierden Rianne ten Haken, Doutzen Kroes, Yfke Sturm, Kim Noorda en Lara Stone in het beginstadium van hun modellencarrière al de covers van AvantGarde. Op dit moment is Patricia van der Vliet één van de hotste Hollandse topmodellen en tot onze grote trots is zij columniste bij AvantGarde. De covers van 30 jaar AvantGarde weerspiegelen prachtig het tijdsbeeld. In de jaren 80 waren de airbrush-covers van Gerry The Cat toonaangevend, er was zelfs een complete lijn schoolspullen te koop.'

Signs of the times Het jubileumnummer is voor AvantGarde een uitgelezen gelegenheid om terug te blikken op de trends van de afgelopen 30 jaar. Hét icoon uit de eighties is natuurlijk Madonna, die met haar mix van mode, seks en religie continu voor ophef zorgde. Dynasty, Dallas en Miami Vice zorgden er in die jaren voor dat mensen wereldwijd hun kapsels tot ongekende hoogten föhnden. In de nineties gingen we massaal naar de kapper met een foto van Friends-ster Rachel in de hand. De Spice Girls zetten met hun Girl Power de toon voor een nieuw soort feminisme. In het nieuwe millennium, de zero's genoemd, waren Ally McBeal, Sex And The City, Bridget Jones en Lord Of The Rings beeldbepalend. AvantGarde verwacht bij haar volgende jubileum terug te kunnen kijken op Lady Gaga als hét fenomeen van de jaren nul.

Een patroon van Paul Schulten geeft creatieve lezers de kans om zich in haute couture te hullen. Lezers kunnen een exclusieve Chanel-reis naar Parijs winnen en het appartement van Coco Chanel - normaal gesloten voor publiek - bezoeken. Daarnaanaast wordt er voor ¤25.000,- aan luxe cadeaus weggegeven.. Meer signs of the times vallen te lezen in het extra dikke AvantGarde-jubileumnummer (228 pagina's!), vanaf 15 december in de winkel, naar keuze met of zonder stylish clutch.

AvantGarde is een uitgave van Audax Publishing, onder andere uitgever van Glossy, Girlz!, STARS, Royalty, Weekend, Vriendin, Primo, Aktueel MAN en HP/De Tijd. Audax Publishing is onderdeel van het in Gilze gevestigde familiebedrijf Audax, dat zich naast het uitgeven vooral richt op de distributie en verkoop van gedrukte media.Audax