Ingezonden persbericht


Vacatureaanbod in Nederland neemt toe

Amsterdam, 14 december 2010 - Het online vacatureaanbod steeg in november licht, zo blijkt uit de Monsterboard Employment Index - de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online arbeidsmarkt. Waar de Index aan het einde van het jaar normaal gesproken daalt, steeg deze dit keer met 2 punten. Daarmee staat het aanbod 5 punten hoger dan een jaar geleden. In de gezondheidszorg steeg het aanbod het sterkst. In nagenoeg alle provincies nam het vacatureaanbod toe, in Noord-Brabant en Limburg was deze toename het grootst.

"De cijfers van november laten een aanhoudende stijging zien in de vraag naar personeel, zowel een maandelijkse als een jaarlijkse stijging, dat is een positieve ontwikkeling. De ontwikkeling van de Nederlandse Index loopt wel achter bij die van andere Europese landen, maar de huidige stijgende lijn suggereert dat we in 2011 de achterstand zullen inhalen", aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "De stijging is vooral relevant voor een aantal professionele dienstverlenende sectoren zoals IT en HR, waar de arbeidskansen voor hoog opgeleide professionals toenemen. Het is een hoopvol teken voor werkzoekenden dat bedrijven in deze sectoren weer volop aan het werven zijn".

Jaarrecord voor IT en engineering
De meeste branches vertoonden in november een stijging in het vacatureaanbod. De gezondheidzorg steeg het sterkst, het aanbod nam met 5 punten toe. Vergeleken met vorig jaar staat de Index van deze sector nog 48 punten lager. In de juridische sector en in de IT, transport & logistiek, engineering en sales steeg het aanbod met 3 punten. De Indices voor de IT en de engineering sector bereikten daarmee het hoogste punt van dit jaar.

In november daalde het aantal vacatures binnen de horeca & toerisme (-5) aanzienlijk, ook de agrarische sector (-2) en de publieke sector (-1) lieten een daling zien.

Vacaturestijging in vrijwel heel Nederland

In nagenoeg alle provincies nam het online vacatureaanbod toe, in Noord-Brabant en Limburg steeg de Index in november het sterkst, in beide provincies steeg het aanbod met 5 punten. In Limburg staat het vacatureaanbod nu 17 punten hoger dan vorig jaar, in Noord-Brabant 7 punten. Alleen in Drenthe (-3) daalde het aanbod, in Overijssel bleef het vacatureaanbod onveranderd, de andere provincies vertoonden een lichte stijging van de Index.

Grote verschillen in Europa
Het Europese vacatureaanbod is in november gelijk gebleven, de Index staat daarmee 22 punten hoger dan een jaar geleden. In Italië steeg het online vacatureaanbod met 14 punten het sterkst. Ook in Zweden (+10), Duitsland (+4) en België (+2) steeg de Index. In Groot-Brittannië daalde het vacatureaanbod met 8 punten aanzienlijk en ook in Frankrijk (-2) vertoonde de Index een daling.

Het volledige Monster Employment Indexrapport (inclusief alle tabellen) is kosteloos op te vragen via pers@monsterboard.nl.

Volg Monsterboard.nl op Twitter: http://twitter.com/monsternieuws

/// EINDE BERICHT ///

Over de Monster Employment Index

De Monster Employment Index Europe levert maandelijks objectieve informatie over trends in online-recruitment in de Europese Unie. Gelanceerd in juni 2005 op basis van data vanaf december 2004 is de Index gebaseerd op miljoenen vacatures van representatieve carrièresites en HR-secties van corporate websites inclusief de websites van Monster. De Index wordt onafhankelijk geaudit door Research America Inc - een onafhankelijk marktonderzoeksbureau - om te garanderen dat de weergegeven resultaten binnen een foutmarge van +/- 1.05% blijven.

De Index onderzoekt het online-vacatureaanbod in alle EU-deelstaten. De maandelijkse rapporten van België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Zweden, Groot-Brittannië en Europa zijn verkrijgbaar op: http://about-monster.com/sites/default/files/employment-index/EUMEI_EU_Nov2010_FINAL_0.pdf.

Over Monsterboard.nl

Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl ) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan circa 23.000 vacatures. Per maand kent de site meer dan 1,75 miljoen bezoeken (april 2010).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Massachusetts. Monster heeft 37 lokale websites, gevestigd in 36 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces. Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide

Monster Worldwide, Inc. (NYSE: MWW), het moederbedrijf van Monster®, dat al meer dan een decennium marktleider is op het gebied van online-recruitment, heeft als streven mensen te inspireren om hun leven te verbeteren. Door lokaal aanwezig te zijn in belangrijke markten in Noord-Amerika, Europa en Azië kan Monster wereldwijd werkgevers in contact brengen met werkzoekenden van hoge kwaliteit en persoonlijk carrière-advies bieden. Via websites en online-diensten biedt Monster adverteerders brede, welomschreven doelgroepen. Monster Worldwide maakt deel uit van de S&P 500-index. Meer informatie over de producten en diensten van Monster is te vinden op: www.monster.com. Zie voor meer informatie over Monster Worldwide: http://corporate.monster.com.


Noot voor redacties


Contactinformatie (