Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 14 december 2010

Marokkaanse winnaars bij verkiezing zakenman van het jaar!

Stichting The Other Network (T.O.N.) heeft afgelopen zaterdag Mohamed Baba gekroond tot de beste allochtone zakenman (The Other Businessman) van het jaar. Baba is oprichter, eigenaar en directeur van een groot familiebedrijf werkzaam in de dienstensector van intercultureel management. Op de lustrumeditie van het jaarlijks gehouden gala is de legerofficier Mostafa Hilali gekozen tot beste allochtone manager van het jaar. Evenals Baba is Hilali van Marokkaanse afkomst.

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam die bij de bijeenkomst aanwezig was, prees de winnaars. Ook gaf hij aan het te betreuren dat dergelijke successen van diversiteit bijna nooit de krant halen. "Negatieve gebeurtenissen worden daarentegen breed uitgemeten. Zoals vaker geldt hier helaas; goed nieuws is geen nieuws".

Volgens de oprichter van The Other Network, de heer Melvin Tjoe Nij, leeft de verkiezing enorm onder de allochtone gemeenschap. Vorig jaar domineerden de Turkse afgevaardigden de finale. Dit jaar gaven de Marokkanen de rest het nakijken. "Het verheugd mij dat er onder de verschillende bevolkingsgroepen een gezonde concurrentie heerst," aldus Tjoe Nij.

Inmiddels is deze award uitgegroeid tot een titel die de nodige prestige met zich meebrengt. Saillant detail is dat Tjoe Nij van Surinaamse afkomst is, maar dat kandidaten uit zijn bevolkingsgroep er de laatste twee jaren niet in slaagden een prijs in de wacht te slepen. "Het niveau van de kandidaten was conform de stijgende lijn van verwachtingen welke het gala jaarlijks met zich meebrengt. Dat beloofd wat voor volgende jaar"; blikt Tjoe Nij vooruit.

Het prestigieuze gala werd dit jaar alweer voor de vijfde keer op rij gehouden en vond plaats i n de bomvolle Passenger Terminal Amsterdam (PTA). De machtigste vrouw van Nederland, Agnes Jonerius (voorzitter FNV), fungeerde als één van de juryleden. Alexander Rinnooy Kan (Voorzitter Sociaal-Econimische Raad) deed dienst als keynote speaker.

De The Other Businessman verkiezing is een reactie op de reguliere verkiezing van zakenman van het jaar, die traditioneel wordt gekozen uit een vrijwel uitsluitend autochtone omgeving. Verder draagt de verkiezing bij aan een inhoudelijk debat over de bijdrage van allochtonen in Nederland.

De verkiezing wordt gesteund door hoofdsponsors PwC en de Gemeente Amsterdam alsmede door de ABN AMRO die al voor de 5de keer op rij sponsort.

Kijk voor meer informatie op: www.theotherbusinessman.nl
---




Ingezonden persbericht