Persbericht

14 december, 2010

Riverbed introduceert consolidatie-oplossing voor organisaties met SAP NetWeaver ~ Steelhead RiOS 6.0 gecertificeerd voor integratie met SAP NetWeaver ~

Riverbed, de IT performance company, komt met een nieuwe oplossing voor organisaties die werken met SAP-applicaties. Deze oplossing verbetert de applicatieperformance en vereenvoudigt de infrastructuur voor remote kantoren. De virtuele versie van de acceleratie applicatie-oplossing van SAP NetWeaver technologie platform (AccAD) biedt organisaties speciaal voor SAP ontwikkelde oplossingen voor remote locaties.

Door de virtuele versie acceleratie applicatie-oplossing van SAP NetWeaver technologie platform (AccAD) te combineren met Riverbed Services Platform (RSP), consolideren klanten hun IT-oplossingen op remote kantoren. Tegelijkertijd optimaliseren ze de performance voor eindgebruikers over de hele wereld die toegang hebben tot bedrijfskritische SAP-applicaties. Om de klanten verder te stimuleren om voordeel te behalen uit de oplossing, is Riverbed Steelhead voor RiOS 6.0 gecertificeerd door SAP voor de integratie met SAP NetWeaver 7.0.

Veel organisaties implementeren een netwerkinfrastructuur om op remote locaties de performance te verbeteren van hun wereldwijd uitgerolde SAP-oplossingen. Hierdoor krijgen eindgebruikers toegang tot online SAP-applicaties. Met Riverbed en AccAD krijg je LAN-achtige performance en het biedt veel organisaties versnelde applicaties voor SAP NetWeaver, maar ook de meeste andere applicaties zoals Sharepoint, Exchange en Lotus Notes.

De oplossing SAP AccAD werkt op het Riverbed Services Platform, een virtueel uit te breiden data services-platform, waarmee klanten IT services kunnen uitrollen. Door het reduceren van het aantal servers op remote kantoren vermindert de hardware-infrastructuur footprint en worden de overheadkosten verlaagd.

Het SAP Integration and Certification Center (SAP ICC) heeft vastgelegd dat Riverbed Steelhead, dat draait op RiOS versie 6.0, integreert met SAP NetWeaver 7.0 via de netwerkperformance-optimalisatie voor op SOA gebaseerde oplossingen (ESOA-AW-PO) integratie scenario 1.0.