Ingezonden persbericht


Publieke en private partijen ondertekenen Convenant 'Weerbaarheid Jongeren'

Amsterdam, dinsdag 14 december 2010 - Vandaag bundelen publieke en private partijen zoals Nibud, de Rutgers Nisso Groep, het Trimbos, het Voedingscentrum, Hi en Hyves hun krachten met het doel om de zelfredzaamheid en weerbaarheid van jongeren te verhogen. Door ondertekening van het Convenant 'Weerbaarheid Jongeren' sluiten de partijen zich aan bij het nieuwe initiatief Ondertussen.nl om betrouwbare informatie- en kennisoverdracht bij jongeren te bevorderen. Ondertussen.nl is een nieuw online jongerenplatform over, voor en door jongeren waarbij nieuws verrijkt wordt met publieke voorlichting afkomstig van de samenwerkende kennisinstituten. Met als doel het bereiken, integraal informeren en motiveren van jongeren. Op deze wijze wordt voorlichting actueel en relevant gemaakt en krijgen jongeren structureel en op laagdrempelige wijze toegang tot betrouwbare hulpbronnen.

Bereik en publieke voorlichting komen samen in het nieuwe jongerenplatform Ondertussen.nl. Onder het motto "jouw wereld in beeld" worden actualiteiten over de leefstijl van jongeren verrijkt met publieke voorlichting afkomstig van landelijke thema- en kennisinstituten. In het convenant dat vandaag is ondertekend is opgenomen dat publieke partners de toegang tot en interactie vanuit betrouwbare, publieke hulpbronnen faciliteren. Commerciële partners, zoals Hi en Hyves, zetten hun expertise en eigen middelen in om bereik onder jongeren te realiseren.

Van links naar rechts: Ondertussen.nl, SOA AIDS NEDERLAND, Hyves, Hi, GGD Amsterdam en het Voedingscentrum. Fotograaf: Bastiaan van Musscher. Klik op de foto voor hoge resolutie.

Uitgebreid archief
Als jongeren een vraag hebben over een onderwerp wordt, speciaal voor gemeenten, lokaal de module 'Dataset Jongeren' aangeboden. Deze subwebsite bestaat uit een archief van korte nieuwsberichten over onderwerpen waar jongeren zich binnen hun belevingswereld mee bezig houden (zoals seks, drugs, alcohol, roken, relaties, geld, voeding, bewegen, verslaving, mentaal welzijn en meer specifieke issues als tatoeages en relaties). Ieder bericht biedt de mogelijkheid tot interactie aan met een lokale professional.

"De koppeling van publieke voorlichting aan nieuws dat is afgestemd op een specifiek bezoekersprofiel is een manier van voorlichting geven die uniek is in Nederland. We hopen met dit initiatief landelijke en lokale ervaring op te doen in de effectiviteit en doelmatigheid van geïntegreerde informatie overdracht aan jongeren in relatie tot het vergroten van hun weerbaarheid. Daarbij willen we aanvullend op het bevorderen van een gezonde leefstijl inzetten op de ontwikkeling van het mentaal vermogen bij jongeren. Op basis van wetenschappelijk literatuur onderzoek concludeert het Trimbos dat het mentaal vermogen economisch en persoonlijk waardevol is en jongeren in staat stelt een gelukkig, betrokken en zinvol leven te leiden." Dr. Carin Cuijpers, mede initiatiefnemer Ondertussen.nl

"Ik vind het cool om te zien hoe zo'n maatschappelijk interessant initiatief zonder overheidssteun van de grond komt. Het is waanzinnig moeilijk om, als nieuwe partij, jongeren te bereiken op internet. Daarom is het een mooie ontwikkeling dat gevestigde bedrijven en landelijke kennisinstituten op deze manier samenwerken." Alexander Klöpping, deskundige online media

Klik hier voor meer informatie over Ondertussen.nl en het convenant 'Weerbaarheid Jongeren'

Ondertussen.nl
Ondertussen.nl is een digitaal jongerenplatform. Met de slogan "jouw wereld in beeld" brengt de nieuwswebsite (over, voor én door jongeren) op maat gemaakt nieuws. Ondertussen.nl streeft naar structurele interactie met jongeren en het verhogen van de zelfredzaamheid en weerbaarheid van jongeren. Nieuws en actualiteiten over de leefstijl van jongeren wordt verrijkt met publieke voorlichting afkomstig van publieke en commerciële partijen. Op deze wijze wordt voorlichting actueel en relevant gemaakt en worden jongeren breder geïnformeerd waardoor ze betere keuzes kunnen maken.


- Einde persbericht -




Ingezonden persbericht