Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Legendarische sportheld on board bij sterk groeiende airline Kobe Bryant nieuwe Global Brand Ambassador Turkish Airlines

AMSTERDAM - 14 december 2010 - Turkish Airlines heeft bekend gemaakt dat legendarische basketballer Kobe Bryant de komende twee jaar is aangesteld als Global Brand Ambassador van de luchtvaartmaatschappij. Turkish Airlines, de vierde grootste carrier van Europa, breidt sterk uit in de Verenigde Staten en lanceert op 3 maart 2011 vier keer per week een non-stop vlucht van Istanbul naar Los Angeles.

In 2011 zal een internationale marketingcampagne worden gelanceerd rondom Kobe Bryant. In het eerste kwartaal van 2011 wordt een wereldwijde televisiecampagne gelanceerd in de Verenigde Staten en het Midden-Oosten, de spots zullen vervolgens in meer dan 80 landen te zien zijn. De nieuwe campagne van Turkish Airlines zal ook outdoor, in print en online worden uitgerold.

Het komende jaar zal Kobe Bryant onder andere de lancering van de Turkish Airlines campagne in Los Angeles ondersteunen: "Ik ben erg trots dat ik ben gekozen tot Global Brand Ambassador van Turkish Airlines. De luchtvaartmaatschappij biedt al ruim 77 jaar geweldige service, ik ben blij dat nu ook Amerikaanse reizigers kennis kunnen maken met Turkish Airlines", zegt Mr. Bryant.

"Wij zien uit naar een plezierige samenwerking met Mr. Bryant om Turkish Airlines in Amerika en wereldwijd nog sterker op de kaart te zetten", aldus Dr. Temel Kotil, CEO Turkish Airlines. "Volgend jaar verzorgt Turkish Airlines vluchten op vier grote bestemmingen in de Verenigde Staten: New York, Chicago, Washington DC en Los Angeles. Wij ontzettend enthousiast over het feit dat Mr. Bryant ons merk wereldwijd zal vertegenwoordigen."

Kijk voor meer informatie over Turkish Airlines op www.thy.com.

Over Turkish Airlines:
Turkish Airlines beschikte in het oprichtingsjaar 1933 over een vloot van slechts 5 vliegtuigen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een 4-sterren luchtvaartmaatschappij met een vloot van 152 vliegtuigen die vliegen op 167 bestemmingen over de hele wereld, waaronder 39 nationale en 128 internationale bestemmingen.

Over Star Alliance:
Turkish Airlines maakt deel uit van het Star Alliance netwerk, dat werd opgericht in 1997. In totaal biedt het Star Alliance netwerk 21.000 dagelijkse vluchten naar 1.160 bestemmingen in 181 landen.