Ingezonden persbericht


Portaal kiest voor FSC-hout en FSC Nederland

Utrecht, 14 december 2010 - Portaal belooft vanaf eind 2011 alleen hout uit verantwoord beheerde FSC-gecertificeerde bossen toe te passen. Dit geldt voor zowel nieuwbouwwoningen als voor werkzaamheden in bestaande woningen. Met dit laatste loopt Portaal landelijk voorop. Voorzitter van de Raad van Bestuur van woningstichting Portaal, ir. Bert Keijts, en directeur van FSC Nederland, Bart van der Linden, hebben daartoe op 14 december het zogenoemde FSC convenant ondertekend.

Al sinds 2006 gebruikt Portaal FSC-hout in de nieuwbouw. Nu geldt de afspraak ook voor onderhoud. Portaal werkt daarom alleen samen met aannemers die FSC- gecertificeerd zijn. Om aannemers waarmee Portaal geregeld werkt voldoende tijd te geven om zich te certificeren, zegt Portaal toe vanaf eind 2011 voor 100% duurzaam hout te gebruiken. Dit geldt ook voor het eigen onderhoudsbedrijf VOC. Na 2011 krijgen niet-gecertificeerde aannemers geen opdrachten meer van Portaal.

"Het toepassen van FSC-hout vraagt niet alleen certificering van aannemers, maar ook een aanpassing van de werkprocessen bij Portaal, omdat we met iets langere levertijden rekening houden" vervolgt Keijts. "Er moeten eerder opdrachten gegeven worden en eerder bestellingen worden gedaan."

"Toepassing van uitsluitend FSC-hout in nieuwbouw en in het dagelijks onderhoud is een ambitieus voornemen. Een voornemen dat we dan ook van harte toejuichen!," aldus Bart van der Linden. "FSC-certificering van aannemers is daarbij een vereiste naast een goede samenwerking binnen de keten. Het aantal FSC-gecertificeerde aannemers maakt een zeer sterke groei door, waardoor de plannen van Portaal uitstekend te realiseren moeten zijn."



Ingezonden persbericht