Provincie Friesland

EMBARGO TOT 14-12-2010 17.00 UUR!!

PERSBERICHT

Nummer: 321 MJ
Datum: 14 december 2010

Burgemeester Vroegindeweij geridderd

Burgemeester mevrouw Willemien Vroegindeweij van Bolsward is door de Koningin benoemd tot Ridder in De Orde van Oranje-Nassau. De bijbehorende versierselen kreeg ze vanmiddag opgespeld door Commissaris van de Koningin de heer John Jorritsma. Dit gebeurde bij haar afscheid als burgemeester.

Het afscheid viel samen met de allerlaatste raadsvergadering van de gemeente. Bolsward gaat met vier buurgemeenten de gemeente Súdwest Fryslân vormen. De nieuwe gemeente start op 1 januari volgend jaar.

Volgens de heer Jorritsma heeft mevrouw Vroegindeweij uitstekend gefunctioneerd als burgemeester van Bolsward. Bij het bereiken van haar pensioengerechtigde leeftijd in april besloot ze na overleg met de Commissaris aan te blijven als waarnemend burgemeester. Daardoor kon ze de fusie van Bolsward blijven begeleiden.

Tijdens haar loopbaan is ze op een groot aantal terreinen maatschappelijk actief geweest. Behalve in de politiek ook voor de kinderopvang, het vrouwenwerk, de mediawereld, het welzijnswerk en het onderwijs.

Ze was eerder (waarnemend) burgemeester in Ter Aar, Smilde en Leeuwarderadeel. Ook zat ze voor het CDA in de gemeenteraad van Maassluis, de Provinciale Staten van Zuid-Holland en was ze werkzaam voor de Tweede Kamerfractie.