Gemeente De Wolden
Persbericht




Zuidwolde, 14 december 2010





Werk- en zorgtaken makkelijker te combineren in De Wolden


De Wolden 'koploper tijdbeleid'


De Gemeente De Wolden is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap benoemd tot 'koploper tijdbeleid'. Met het tijdbeleid wil de gemeente tijdsknelpunten voor Woldenaren wegnemen, waardoor werk en zorgtaken makkelijker te combineren zijn. De komende drie jaar zet de gemeente zich in voor een brede scholennetwerk en vraagt ze aandacht voor het tijdbeleid in de dorpsvisies. De Wolden heeft van het ministerie 50.000 euro gekregen voor het tijdbeleid.


Brede scholennetwerk

Samen met het openbaar en bijzonder onderwijs wil de gemeente de komende jaren een Brede schoolnetwerk oprichten. Dit netwerk verdeeld over de regio's Ruinen, Ruinerwold, de Wijk en Zuidwolde moet opvang aan kinderen bieden van zeven uur 's ochtends
tot zeven uur 's avonds. Voor het oprichten van dit netwerk wordt binnen de gemeentelijke organisatie een coördinator aangesteld.

Samen met inwoners en ondernemers
Wethouder samenleving Liesbeth Koster: "Naast het bieden van opvang kunnen tijdsknelpunten ook weggenomen worden door bijvoorbeeld flexibelere openingstijden of het digitaal aanbieden van producten en diensten. Hiervoor vragen wij aandacht in de dorpsvisies. Samen met de inwoners willen we werken aan een flexibeler samenleving."


Koploper

Als 'koploper tijdbeleid' heeft de gemeente een voorbeeldrol. Dit betekent dat De Wolden haar kennis en ervaring deelt met andere provinciale en gemeentelijke overheden.