Gemeente De Wolden
Persbericht







Zuidwolde, 14 december 2010


De Wolden vereenvoudigt subsidieproces met Algemene Subsidieverordening

De Wolden in top-10 subsidiegemeenten


Samen met negen andere gemeenten behoort De Wolden tot de top-10 van 'subsidiegemeenten'. Deze gemeenten hebben binnen het landelijke project 'Subsidie zonder moeite' het beste gepresteerd. Tijdens een bijeenkomst in het stadhuis in Rotterdam zijn deze gemeenten vorige week in het zonnetje gezet.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is een aantal jaren bezig met het programma 'Minder regels, meer service'. Deregulering is daarbij het sleutelwoord.
Belangrijk onderdeel van dit VNG-programma is het eenvoudiger maken van het subsidieproces 'Subsidie zonder moeite'. Dat betekent dat het voor organisaties, inwoners en ondernemers eenvoudiger wordt om subsidie aan te vragen. Ook de verantwoording van ontvangen subsidies wordt gemakkelijker.

In 2010 hebben meer dan honderd gemeenten aan het landelijke project deelgenomen. De deelnemende gemeenten zijn onderling met elkaar vergeleken. Vooral is gekeken naar de mate waarin gemeenten subsidieregels gaan afschaffen. De Wolden heeft samen met negen andere gemeenten, waaronder Utrecht, Kampen en Apeldoorn, het beste gepresteerd binnen het landelijke project. Namens de gemeente heeft wethouder Liesbeth Koster de prijs, een oorkonde, in ontvangst genomen.


"Deze prijs is een compliment voor de toekomstige nieuwe subsidieverordening. De Wolden scoort goed wanneer het gaat om het vereenvoudigen van regels. Vorige week kwam De Wolden ook als beste noordelijke gemeente uit de bus in een onderzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit onderzoek ging over het terugdringen van overbodige indieningsvereisten. Ook deze prijs is een stimulans om de dienstverlening naar onze inwoners te blijven verbeteren," aldus Liesbeth Koster.

De nieuwe Algemene Subsidieverordening is in concept klaar. Begin januari 2011 besluit het college van burgemeester en wethouders hierover. Daarna is het de beurt aan de gemeenteraad om de verordening definitief vast te stellen.