Gemeente De Wolden


Persbericht





Zuidwolde, 14 december 2010





College legt Structuurvisie aan gemeenteraad voor


Inwoners van De Wolden zijn zeer betrokken bij hun omgeving. Dat blijkt uit de inspraakreacties die de gemeente ontving over de concept Structuurvisie De Wolden 2010-2030. In totaal 297 reacties, waarvan 200 door een handtekeningenactie. Een zorgvuldige afweging van deze inspraakreacties door het college van burgemeester en wethouders heeft geleid tot een aangepaste Structuurvisie. Nu is het woord aan de gemeenteraad.




Gemeenteraad organiseert inspreekavonden

De reactienota en de aangepaste Structuurvisie staan op 13 januari op de agenda van de gemeenteraad voor een opiniërende behandeling. Voorafgaand daaraan organiseert de raad twee inspreekavonden voor inwoners: op 5 januari om 19.30 uur in de Buitenherberg Ter Linde in Zuidwolde en op 6 januari om 19.30 uur in dorpshuis de Schakel in Koekange. Vanaf 16 december zijn de reactienota en de aangepaste Structuurvisie via dewolden.nl beschikbaar.


Landelijk gelegen karakter versterken

Een Structuurvisie is een ruimtelijk economische visie waarmee de gemeente haar ambities voor de toekomst in beeld brengt. De Structuurvisie geeft in grote lijnen weer hoe de gemeente de kansen en uitdagingen van de toekomst wil aanpakken. De Wolden wil met de Structuurvisie het landelijk gelegen karakter van de gemeente versterken. De gemeenteraad stelt de Structuurvisie naar verwachting vast in februari 2011.


Inspreken

Wie wil inspreken, moet zich uiterlijk 48 uur van te voren telefonisch of per e-mail aanmelden bij de raadsgriffie. T. 14 0528 of griffier@dewolden.nl.