Gemeente Hattem

Persbericht

Hattem, 14 december 2010

Gemeente Hattem past strooibeleid aan

Zoals afgelopen weekend al in het nieuws is geweest, heeft Akzo Nobel de uitgifte van wegenzout op rantsoen gezet. Ook de gemeente Hattem ondervindt de gevolgen hiervan met de levering van wegenzout door Akzo Nobel. De winter kwam vroeg op gang en brengt veel gladheid met zich mee. Dit heeft tot gevolg, dat ook de gemeente Hattem snel door haar zout heen dreigt te raken.

Gezien de weersverwachting over lange termijn ziet gemeente Hattem zich dan ook genoodzaakt om passende maatregelen te treffen. Het strooibeleid wordt aangepast. Vanaf nu worden de 30-km zones en de 'oude buslijn 97' niet meer mee genomen in de strooiroute.

Het aanwezige strooizout zal niet eerder dan begin volgende week worden aangevuld. Of de geleverde hoeveelheid dan voldoende zal zijn is nog niet bekend. Tot die tijd blijft deze maatregel van kracht en bij een groter dreigend tekort nog verder worden aangescherpt. Een en ander is mede afhankelijk van wat het weer zal gaan doen de komende periode. Als het zout op is, zal er nog geprobeerd worden om zout te bestellen via het zoutloket.

Meer informatie over de strooiroutes kunt u op de website van de gemeente Hattem vinden.