Ingezonden persbericht


Tilburg, 12 december 2010

Bestuur Wijkvereniging Zorgvlied:

"College B.&W. onheus en leugenachtig"

Het bestuur van de wijkvereniging Zorgvlied vindt dat het Tilburgse College van B.& W. onheus en leugenachtig heeft gehandeld bij de besluitvorming over de sluiting van vijf buurtcentra.

Meer dan een jaar geleden heeft de wijkvereniging met de gemeente en wethouders gesproken over de mogelijkheid om het buurtcentrum Zorgvlied over te laten nemen door de wijkvereniging. Daar is toen meer dan positief op gereageerd. Zo heeft de toenmalig verantwoordelijke wethouder Jan Hamming tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in februari juist het voorstel van de wijkvereniging om het buurtcentrum over te nemen als goed voorbeeld gesteld om bezuinigingen anders in te vullen. Zo werd in het persbericht van de PvdA van 19 februari voorgesteld: " Belangrijke maatregelen zijn verder het teruggeven van een deel van de wijkcentra aan de bewoners, die deze zelf kunnen gaan exploiteren." De PvdA en wethouder Jan Hamming hebben zich daar krachtig achter geschaard. Nadien heeft de PvdA in de college-onderhandelingen en het programma deze overdracht nadrukkelijk ingebracht.

Bij de uitwerking van het bezuinigingsprogramma heeft het bestuur van Zorgvlied meerdere malen de nieuwe constructie ingebracht bij bestuur en ambtenarij.

In een nadere gemeentelijke analyse van de wijk Zorgvlied wordt gesteld dat voortzetting van de activiteiten die vanuit het wijkcentrum worden georganiseerd zeer wenselijk is, met name voor de bewoners uit het zuidelijk deel, omdat daar duidelijk sprake is van een ernstig achterstandsgebied.

Het bestuur van Zorgvlied verwijt het College een onheuse handelwijze en leugenachtig gedrag omdat het College in zijn persbericht over sluiting beweerde dat de wijkvereniging helemaal niets wilde.

Het bestuur van Zorgvlied roept de bewoners van de wijk op in verzet te komen tegen het besluit van het college van b.&w. en zal het besluit ter vernietiging voordragen en aan de bestuursrechter voorleggen.