Ingezonden persbericht


FAVELA PAINTING IN DE VERENIGDE STATEN

Het Nederlandse kunstenaarsduo Haas&Hahn, bekend van de enorme kunstwerken in de sloppenwijken van Rio de Janeiro
- laatst uitgebreid te zien in een item op CNN International - is momenteel in Miami om de laatste hand te leggen aan de bouw van een gigantische driedimensionale installatie van hout en geschilderd canvas, geïnspireerd op hun werk in de Braziliaanse favela's. Het kunstwerk zal deel uitmaken van de expositie 'Graffiti Gone Global: Fresh Produce' georganiseerd door de restaurantketen SushiSamba, en worden tentoongesteld tijdens de belangrijke Amerikaanse kunstbeurs ArtBasel. De officiële receptie was op 3 december, waarna het tweetal naar Philadelphia en New York zal reizen om voorbereidingen te treffen voor het maken van een aantal grote kunstinterventies in de openbare ruimte, samen met kansarme jongeren - voortvloeiend uit het Favela Painting Project.

De wijk Vila Cruzeiro, waar de eerste twee kunstwerken zijn gerealiseerd, is de laatste tijd bijna dagelijks in het nieuws geweest. Tijdens de veelvuldige politieacties, deel van het 'opschoningsplan' in het kader van de Olympische Spelen, hebben veel van de schilders van het Favela Painting project hun huis niet meer kunnen verlaten, uit angst voor het hardhandige optreden van de politie. Het eerste schilderij 'de vliegeraar' - ooit symbool voor alle jongeren in de wijk - heeft zwaar geleden onder het geweld. Een verloren kogel, of 'bala perdida' heeft hem in het voorhoofd geraakt en de kunstenaars zoeken via de website kickstarter.com naar donateurs om het kunstwerk spoedig te restaureren.

Aanvragen voor informatie, beeld of interviews kunnen naar info@favelapainting.com website van de expositie: http://www.gggexhibit.com CNN-item: http://www.cnn.com/video/#/video/world/2010/11/16/darlington.favela.painting.cnn website favela painting: www.favelapainting.com
--
Favela Painting Project by Haas&Hahn
http://www.favelapainting.com




Ingezonden persbericht