Gemeente Maastricht

Nieuwe openingstijden GemeenteLoket per 1 januari 2011

Besparing van 100.000 euro

Het GemeenteLoket gaat vanaf 1 januari 2011 vraaggerichter werken. Dit heeft te maken met de toename van het aantal digitale producten op de website van de gemeente Maastricht en de wens van de klant om volgens afspraak langs te komen. Daarnaast spelen ook de bezuinigingen een rol in de aanpassing van de openingstijden. Dit betekent dat het GemeenteLoket in het nieuwe jaar op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag geopend is van 08.30 tot 12.30 uur. Op donderdag van 13.30 tot 19.00 uur. En verder uitsluitend op afspraak.

Wethouder John Aarts (publieke dienstverlening): "Door de inzet van minder mensen besparen we vanaf volgend jaar structureel 100.000 euro. Ondanks deze bezuinigingen blijft de dienstverlening aan de burger gewaarborgd. We blijven immers iedere dag open voor burgers die zonder afspraak het GemeenteLoket willen bezoeken. Door op afspraak te werken, kan de burger zelf bepalen wanneer hij door ons wordt geholpen. Hierdoor weten wij van te voren wie aan de balie verschijnt en helpen we deze klant sneller. Verder zijn er minder pieken en dalen in de bezoekersstroom."

De openingstijden verminderen met acht uur per week. Op donderdagochtend gaat vanaf 1 januari 2011 het GemeenteLoket dicht. De loketten zijn ook tussen de middag (12.30-13.30 uur) gesloten. Nadat een afspraak is gemaakt, garandeert de gemeente dat de klant binnen vijf minuten aan de beurt is. Een afspraak maken met het GemeenteLoket kan op twee manieren: via het digitale GemeenteLoket of via het nieuwe telefoonnummer van de gemeente: 14 043.

De burger kan ook zonder afspraak bij het GemeenteLoket terecht, namelijk op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 08.30 - 12.30 uur. En op donderdag: 13.30 - 19.00 uur.