Gemeente Bronckhorst Gemeente Bronckhorst genoodzaakt rest winterseizoen terughoudend te strooien

In de gemeente Bronckhorst is de afgelopen weken veel gestrooid om de gladheid te beperken. De gemeente heeft vandaag besloten terughoudender te strooien in verband met beperkte levering van zout. We blijven in Bronckhorst de A- en B-routes strooien zoals altijd. Op de B-route gaan we strooien met een mengsel van zout en zand. De overige wegen strooien we niet meer.

A- en B-routes
De gemeente strooit volgens haar strooibeleid eerst de A-routes. De binnen deze routes vallende wegen strooien we wanneer gladheid wordt voorspeld. Hieronder vallen o.a. alle doorgaande wegen (inclusief de fietspaden), de belangrijkste ontsluitingswegen naar woonwijken en dorpscentra, busroutes en de belangrijkste toegangswegen naar scholen en zorgcentra. Als aanhoudende gladheid in combinatie met sneeuw is voorspeld starten we direct aansluitend met de B-routes. Hieronder vallen o.a. de centra van de grotere kernen, de belangrijkste toegangswegen naar sporthallen, gymzalen en begraafplaatsen en verbindingswegen tussen A-routes in het buitengebied. Bij aanhoudende gladheid werd voorheen gladheid op de overige wegen binnen de gemeente bestreden.

Zoutvoorraad
Ter voorbereiding op winterse omstandigheden hadden we een grote hoeveelheid zout (meer dan afgelopen jaren) op voorraad gelegd. Door de aanhoudende gladheid van de laatste tijd slinkt deze voorraad snel. Ook hebben we bekeken of we met meerdere gemeenten een contract met een zoutleverancier konden afsluiten, maar dat is helaas niet gelukt. Hierdoor kunnen we geen eerste recht doen gelden op voorraden van de leveranciers. We moeten daarom anticiperen op zouttekorten en het feit dat we nog een lange periode winter door moeten.

We begrijpen dat het lastig is als de weg voor uw deur glad is. Wij doen echter ons uiterste best de belangrijkste routes begaanbaar te houden. Waar niet gestrooid is vragen wij mensen voorzichtig te zijn en zoveel mogelijk de stoepen voor hun deur schoon te maken. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen de overlast door gladheid te beperken.

Meer informatie over de gladheidsbestrijding en de strooiroutes vindt u op de website www.bronckhorst.nl, of bel met de gemeente tel. (0575) 75 02 50.

Hengelo (Gld), 14 december 2010