Ingezonden persbericht


persbericht

Amsterdam, 14 december 2010
2010/140/JS

Scholieren kijken chirurg op zijn vingers

Hoe ziet de dag van een specialist, chirurg of medisch student eruit? VUmc biedt scholieren (6VWO) de unieke mogelijkheid alvast een blik in hun toekomst te werpen als geneeskundestudent en uiteindelijk arts. Vandaag nam VUmc zo een groep scholieren mee naar de OK. VUmc is hiermee de enige geneeskundeopleiding die scholieren deze speciale kennismaking met hun gedroomde beroep aanbiedt.

Tijdens het programma 'Meet the doctor!' maken eindexamenkandidaten kennis met het geneeskundeonderwijs. Zij bezoeken een patiëntcollege en ze lopen mee met een specialist. Zo zien ze bijvoorbeeld patiënten op de kinderafdeling of staan ze op de OK. Een enthousiaste scholier vertelde: "Ik vond het leuk en ook wel een beetje spannend, maar vooral erg informatief. Bij het volgen van een 'normale' voorlichting is dat vaak minder het geval. Het is ook erg leuk om te kijken waar ik straks terecht kom. Nu kijk ik er nog meer naar uit om volgend jaar bij VUmc te komen studeren."

Jaarlijks starten 350 studenten bij VUmc met de opleiding geneeskunde. Vanaf dag één van de studie staat het verhaal van de patiënt centraal. Niet alleen om te achterhalen wat deze mankeert, maar ook om te ervaren hoe je als arts het beste met een patiënt kunt omgaan. Daarvoor is kennis nodig, maar je moet ook weten hoe je deze kennis kunt toepassen. Zo verwerven de studenten competenties, die ze professioneel kunnen inzetten in hun latere werk als arts. De VUmc-opleiding sluit goed aan bij de voor- en vervolgopleidingen, nieuwe onderwijskundige inzichten en een veranderende maatschappelijke vraag naar medische zorg.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Jan Spee (020) 444 3444 fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/journalisten.

Achtergrondinformatie (