Ingezonden persbericht


Voor het eerst een luisterboek van A Christmas Carol Dubbele primeur: gesproken boek verschijnt ook als iPhone App

Het is opmerkelijk: A Christmas Carol van Charles Dickens is misschien wel het beroemdste kerstverhaal, maar toch was er nog geen Nederlands luisterboek van verkrijgbaar. Dat is nu veranderd. Het volledige kerstverhaal verschijnt deze week als 3CD-uitgave. Het nieuwe luisterboek brengt bovendien nog een primeur naar Nederland. Het is het eerste Nederlandstalige gesproken boek dat ook als iPhone-app te koop is in de App Store van Apple.

De Nederlandse vertaling van A Christmas Carol wordt gelezen door acteur Rein Edzard. Zijn karakteristieke, sonore stemgeluid past als geen ander bij deze kerstvertelling. Edzard geeft elk personage in het verhaal een eigen geluid mee. De schrille, rasperige stem van de oude vrek Scrooge, zoals die wordt omschreven door Dickens, komt tot leven in het luisterboek. De overleden Marley is spookachtig als Dickens hem bedoelde. Edzard was oprichter en artistiek leider van Literair Theater Branoul in Den Haag. Ook speelde hij in de film Op hoop van zegen en was te zien in de TV-series Medisch Centrum West en Goudkust.

Een fragment van A Christmas Carol is te beluisteren op www.christmas-carol.nl. Het gesproken boek is een uitgave van Ankeiler Media. Speciaal voor deze uitgave werd een iPhone App ontwikkeld die het volledige luisterboek bevat. De app speelt het luisterboek, onthoudt de luisterpositie en beschikt over een sleeptimer. In de toekomst verwacht Ankeiler meer luisterboeken als app uit te brengen. A Christmas Carol is de eerste in een reeks klassiekers uit de wereldliteratuur die Ankeiler opneemt als luisterboek. Ankeiler zal bij de productie van deze luisterboeken samenwerken met andere uitgeverijen.

Informatie:
Het luisterboek duurt 210 minuten. ISBN 3CD-uitgave: 9789491159015. ISBN MP3-download: 9789491159022. Prijzen: 3CD-versie 14,95 euro, MP3-versie 8,95 euro, iPhone-app: 6,99 euro

Speciaal voor deze uitgave is er een website met informatie en bestelmogelijkheid: www.christmas-carol.nl. De app is in de App Store van Apple snel te vinden door te zoeken op 'christmas carol ankeiler' Directe link naar de iPhone App: http://itunes.apple.com/app/christmas-carol/id406856172?mt=8

----