Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kenia 'Meest gewilde bestemming'

Reeuwijk, 14 december 2010 - Kenia is uitgeroepen tot 'Nieuwe meest gewilde bestemming 2010'. Dit is tijdens de Travel and Leisure Awards-uitreiking in China bekend gemaakt door het Travel and Cuisine Magazine. Een meerderheid van de stemmen ging naar het land van de Maasai, de 'Big Five' en de adembenemende plaatjes.

Het winnen van deze award zet Kenia wederom op de kaart als populaire toeristische bestemming. Eerder dit jaar werd Kenia, door zowel de publieke als de zakelijke toeristensector in China, namelijk ook al benoemd tot de 'Beste Bestemming voor Ecotoerisme'. "Maar de prijs voor nieuwe meest gewilde bestemming is een absolute mijlpaal in de promotie van het toerisme in Kenia", aldus Muriithi Ndegwa de Managing Director van KTB.

Het binnenslepen van een Travel & Leisure Award is zo bijzonder omdat er slechts vijf categorieën zijn waarin kandidaten genomineerd kunnen worden. Zo wordt er jaarlijks een prijs uitgereikt aan het 'Beste Hotel in China', de 'Luchtvaartmaatschappij van het Jaar', de 'Meest gewilde bestemming van het Jaar' en de 'Beste Cruisemaatschappij van het Jaar'. Met het winnen van deze award laat Kenia Europese bestemmingen als Spanje, Turkije, Egypte en Italië en de Afrikaanse bestemmingen Zuid-Afrika, Zimbabwe, Tanzania, Uganda, Zambia en Tunesië ver achter zich.

Voor de selectieprocedure van de award winnaars is een selectiepanel samengesteld uit lezers van het Travel & Cuisine Magazine en experts uit de toeristische sector; zij vormden samen 30% van het totaal aantal stemmen. 40% van het totaal is bepaald door de stemmen van internetsurfers en de doorslaggevende 30% door de stemmen van het Travel Leisure selectiecomité.

Over Kenia
Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het land van de ooooh's en aaah's. Ze is het thuis van 'the Big Five'; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard en het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. De hoofdstad Nairobi biedt een goed uitgangspunt voor safaritochten, terwijl Mombasa een goede uitvalsbasis is voor dagtochten. Vanuit Nederland en België worden verschillende lijndienstvluchten en vakantievluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op http://www.magicalkenya.nl.

###

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht