Gemeente Beverwijk



1e fase aanleg Oostelijke Doorverbinding deel 2 bijna klaar

Geheel volgens planning wordt deze week de laatste hand gelegd aan de eerste fase van de aanleg van deel 2 van de Oostelijke Doorverbinding door de Broekpolder. De eerste fase bestaat uit de aanleg van de (al gereed zijnde) rotonde bij de tunnel Laan der Nederlanden en één van de twee rijbanen van het wegvak tussen die rotonde en de onderdoorgang onder de A22. Deze rijbaan is op 14 december 2010 voorzien van asfalt.

Twee richtingen
Voor dit weekeinde wordt het wegvak tussen de rotonde en de onderdoorgang weer opengesteld voor verkeer in twee richtingen. Daarmee komt een eind aan de wegomleggingen van de laatste weken. Deze situatie blijft de hele winterperiode van kracht.

Fase 2
De tweede fase van de aanleg van dit deel van de Oostelijke Doorverbinding is de voltooiing van de andere rijbaan. Deze fase start zodra er zicht is op het einde van de winter. Daarmee wordt voorkomen dat de wegomleidingen onnodig lang nodig zijn. Nadat de aanleg klaar is, wordt de definitieve deklaag van geluidarm asfalt op de rotonde en de beide rijbanen van het wegvak aangebracht. Beide rijbanen worden gescheiden door een middenberm. Tijdens de uitvoering van de tweede fase is opnieuw alleen verkeer mogelijk de Broekpolder uit. Voor het overige verkeer worden dan tijdelijk weer omleidingroutes ingesteld. De uitvoering van de tweede fase neemt ongeveer 1,5 maand in beslag.

Oostelijke Doorverbinding
De aanleg van de Oostelijke Doorverbinding is enorm belangrijk voor de noordelijke IJmond. Samen met de Westelijke Randweg vormt de route de buitenring rondom Beverwijk. De Oostelijke Doorverbinding bestaat uit drie delen. Deel 1 ligt er feitelijk al en biedt via de Plesmanweg en de Laan der Nederlanden aansluiting op de Westelijke Randweg. In dat deel komt nog een rotonde bij het punt Plesmanweg - Wijk aan Duinerweg. Daar moet een nieuwe rotonde komen die het verkeer sneller doorgeleidt. Deel 3 wordt aangelegd achter de parkeerplaatsen van de Beverwijkse Bazaar langs en verbindt de Broekpolder straks met de A9.

Beverwijk, 14 december 2010