Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

muZEEum tijdens kerstdagen geopend
SPECIALE KERSTSTADSWANDELING DOOR WINTERS VLISSINGEN

Juist in de winter heeft Vlissingen een speciale bekoring. Daarom organiseert het muZEEum op donderdag 23 december de Vlissinger kerstwandeling. Wandel rond in winters Vlissingen en ontdek de verhalen van de stad. Na afloop staat er in brasserie De Gecroonde Liefde een glas heerlijke Glühwein klaar. De kerstwandeling start om 14.00 uur bij het muZEEum. De kosten bedragen ¤ 7,50. Er kunnen maximaal 20 personen meewandelen. Het is niet mogelijk om vooraf te reserveren.

Tijdens kerst geopend
Het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen is in de kerstvakantie gewoon geopend, dus ook tijdens de feestdagen. Alleen op Nieuwjaarsdag sluit het muZEEum haar deuren. Een goede gelegenheid dus om tijdens de vakantie het muZEEum te bezoeken, want er is heel veel te zien! Het muZEEum is gevestigd in een gebouwencomplex met panden uit de 16e, 17e, 18e en 21ste eeuw. Het schitterend gerestaureerde Lampsinshuis uit 1641 vormt het hart van het muZEEum. In dit voormalige stadspaleisje uit de Gouden Eeuw maakt u kennis met de grootse maritieme geschiedenis van Zeeland. Bezoek ook eens de tentoonstellingen 'HAN REIJNHOUT, een Zeeuwse meester in detail' of 'GEHEIME KAARTEN, in Zeeland getekend voor de VOC'. Het muZEEum is ook voor kinderen leuk en spannend.

Koker van Michiel de Ruyter
Tot het moment dat alles weer onder de grond verdwijnt is de inhoud van de koker die gevonden werd onder het standbeeld van Michiel de Ruyter nog te zien in het muZEEum. De originele documenten, foto's en het geheime briefje zijn naar alle verwachting nog tot en met maart 2011 te zien. Daarna verdwijnt alles weer onder het standbeeld, wie weet wanneer deze bijzondere documenten dan weer het daglicht zullen zien.

Het muZEEum is met uitzondering van 1 januari het hele jaar geopend van: Maandag t/m vrijdag 10.00-17.00 uur Zaterdag, zondag en feestdagen 13.00-17.00 uur
U vindt het muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen, telefoon 0118-412498. Wilt u meer informatie? Kijk dan op www.muzeeum.nl.

December 2010



Ingezonden persbericht