SOURCEFIRE DOOR TOONAANGEVEND ANALISTENKANTOOR ALS LEIDER IN HET ‘MAGIC QUADRANT FOR NETWORK INTRUSION SYSTEMS’ GEPOSITIONEERD

Sourcefire gepositioneerd als Leider op basis van volledigheid van visie (Completeness of Vision) en het vermogen deze uit te voeren (Ability to Execute)

Columbia, Md.--(BUSINESS WIRE)-- 20101214 --

Sourcefire, Inc. (Nasdaq: FIRE), de maker van Snort® en een leider in intelligente oplossingen voor cyberbeveiliging, heeft vandaag bekendgemaakt door Gartner, Inc. als Leider in het "Magic Quadrant for Network Intrusion Prevention Systems"1 te zijn gepositioneerd. Het Magic Quadrant evalueert leveranciers op basis van de volledigheid van visie en hun vermogen om deze uit te voeren. Op basis hiervan worden leveranciers in een van de volgende kwadranten geplaatst: leiders, visionairs, uitdagers en nichespelers.

Gartner geeft de volgende definitie: “Leiders demonstreren een evenwichtige vooruitgang en inzet in alle categorieën van uitvoering en visie. Met hun acties verleggen zij de concurrentiegrenzen voor alle producten in de markt en zij oefenen invloed uit op de richting van de industrie. Om de plaats van leider te behouden, moeten leveranciers een doorgaand succes in IPS-bedrijfsimplementaties en in winnende concurrentieanalyses kunnen aantonen. De producten van leiders beschikken over hoge kwaliteit handtekeningen en lage latentie. Daarbij innoveren leiders actief of proactief in antwoord op de uitdagingen van de klant (zoals endpoint intelligence voor efficiëntere detectie) en hebben een reeks modellen. Leiders winnen doorgaans alle selecties en maken onafgebroken deel uit van de shortlists van bedrijven. Dit wil echter niet zeggen dat de leiders onder de leveranciers automatisch de voorkeur van de koper genieten en klanten moeten ervoor hoeden te denken dat ze alleen leveranciers uit het Leiderskwadrant moeten kiezen.

"Sourcefire is de enige leverancier in het Leiderskwadrant wiens bedrijf volledig is toegespitst op het inbraakpreventiesysteem. Dit betekent dat we aanzienlijk investeren om te zorgen dat we innovatieve oplossingen leveren, die onze klanten tegen de nieuwste bedreigingen beschermen,” aldus John Burris, CEO van Sourcefire. “Ik ben uitermate trots dat onze toewijding aan de beveiliging van onze klanten is erkend met een plaats als Leider in Gartner’s Network Intrusion Prevention Systems Magic Quadrant.”

De IPS (Intrusion Prevention System) van Sourcefire voorziet gebruikers in een verbeterde zichtbaarheid in hun netwerken, applicaties en de activiteiten van hun gebruikers, en levert hiermee bescherming met een hogere mate van intelligentie, effectiviteit en efficiëntie. Door identificatie en levering van een contextueel bewustzijn van potentiële kwetsbaarheden op het netwerk, kan de Sourcefire IPS zich automatisch aanpassen aan veranderingen in het netwerk. Hiermee wordt het aantal uitvoerbare beveiligingsevents drastisch verlaagd en krijgen beheerders de ruimte om zich op de belangrijke zaken te concentreren. De mogelijkheid van Sourcefire om gebruikers aan IP-adressen en verkeer te koppelen, maakt het mogelijk verband te leggen tussen netwerkevents en specifieke hosts en personen, waardoor sneller kan worden gereageerd op netwerkbeveiligingsincidenten.

Sourcefire biedt geïnteresseerden toegang tot het volledige rapport op www.sourcefire.com/resources/gartnerMQ

Over het Magic Quadrant

Het copyright van de Magic Quadrant is door Gartner, Inc. gedateerd op 2010 en de informatie wordt met toestemming gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische voorstelling van een marktsegment in en voor een specifieke periode. Het is een weergave van Gartner’s analyse van de mate waarin bepaalde leveranciers voldoen aan de criteria voor dat marktsegment, zoals door Gartner gedefinieerd. Het is niet de bedoeling van Gartner om leveranciers, producten of services die in het Magic Quadrant worden vermeld, goed te keuren en gebruikers van die technologie ertoe te bewegen alleen met de leveranciers te werken die in het Leaders Quadrant worden vermeld. Het Magic Quadrant is alleen bedoeld als onderzoeksmiddel en niet als specifieke richtlijn. Gartner wijst alle uitdrukkelijke en stilzwijgende garanties met betrekking tot dit onderzoek van de hand, inclusief garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

About Sourcefire

Sourcefire, Inc. (Nasdaq:FIRE), is a world leader in intelligent cybersecurity solutions. Sourcefire is transforming the way Global 2000 organizations and government agencies manage and minimize network security risks. Sourcefire’s IPS, Real-time Network Awareness and Real-time Adaptive Security solutions equip customers with an efficient and effective layered security defense – protecting network assets before, during and after an attack. Through the years, Sourcefire has been consistently recognized for its innovation and industry leadership by customers, media and industry analysts alike – with more than 50 awards and accolades. Today, the names Sourcefire and founder Martin Roesch have grown synonymous with innovation and network security intelligence. For more information about Sourcefire, please visit http://www.sourcefire.com.

# # #

SOURCEFIRE®, Sourcefire IPS™, SNORT®, RAZORBACK™, the Sourcefire logo, the Snort and Pig logo, SECURITY FOR THE REAL WORLD™, SOURCEFIRE DEFENSE CENTER®, SOURCEFIRE 3D®, RNA®, RUA®, DAEMONLOGGER™, CLAMAV® and certain other trademarks and logos are trademarks or registered trademarks of Sourcefire, Inc. in the United States and other countries. Other company, product and service names may be trademarks or service marks of others.

1 Gartner “Magic Quadrant for Network Intrusion Prevention Systems” by Greg Young and John Pescatore. December 6, 2010 (ID Number: G00208628)

CONTACT:
Contactpersoon media:
C8 Consulting
Bridgette Dewar
Account Director
+44 (0) 118 900 1134 / +44 77 888 66 946
Bridgette@c8consulting.co.uk
of
Contactpersoon investeerders:
Sourcefire, Inc.
Gena Fiegel
Director, Marketing Communications
443.430.7039

gfiegel@sourcefire.com

Ticker_symbol NASDAQ:FIRE