Ontdek nieuwe kansen dankzij zonne-energie

07/12/2010 15:26

High Tech Campus Eindhoven

Eindhoven - Op woensdag 15 december 2010 organiseren High Tech Campus Eindhoven en Mikrocentrum de eerste workshop uit het Solar technology programma voor business development. Deelnemers ontdekken hun plaats in de verschillende waardeketens die zich ontwikkelen rondom op zonne-energie gebaseerde technologieën. Doelgroepen zijn o.a. MKB bedrijven in de technische maakindustrie, start-ups, spin-offs, incubators, maar ook research- en kennisorganisaties en partijen die al actief zijn in deze markt.

High Tech Campus Eindhoven draait om open innovatie en is daarom de ideale locatie voor deze workshop. Deelnemers leggen contacten en delen kennis om de waardeketen beter te begrijpen en erop aan te sluiten. Daarnaast is een deel van de Campusbedrijven actief op solar gebied. De workshops starten om 13.00u in het Conference Center. Alle workshops kennen dezelfde programmering en zijn gebaseerd op een specifieke solar technologie. Meer informatie en aanmelding via www.solar-technology.nl.

Dankzij financiële bijdragen van het Ondernemersplein van de Gemeente Eindhoven, de Provincie Noord-Brabant en AgentschapNL als ook de organisatorische inzet van Mikrocentrum, Free Energy Consulting, Solliance en High Tech Campus Eindhoven, is deelname aan de workshops gratis. Inmiddels hebben al meer dan 400 personen uit het bedrijfsleven zich aangemeld en dit aantal stijgt nog steeds.

In totaal worden in dit Solar technology programma 4 business development workshops georganiseerd. Tijdens de bijeenkomsten wordt ook een verband gelegd met de landelijke solar roadmap die op korte termijn wordt gepresenteerd.

De internationale markt voor zonne-energie heeft jarenlang een spectaculaire groei laten zien. Maar ook nu nog zijn er tal van ontwikkelingen. Nederland beschikt over veel kennis en infrastructuur, zeker in de regio Zuidoost-Nederland. Voor veel bedrijven in deze regio is zonne-energie nooit een kernactiviteit geweest, maar nu zien zij groeikansen. Ze weten alleen nog niet hoe ze hiermee een start kunnen maken en met deze workshop kan een begin worden gemaakt.

Door aan te sluiten bij de verschillende waardeketens, kunnen bedrijven nieuwe en/of nog betere resultaten bereiken op solar gebied. De ontwikkelingen zullen rechtstreekse gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in deze 'jonge' economische sector zowel qua ontwikkeling als productie. Daarmee is de solar markt een aantrekkelijke groeimarkt.





http://www.hightechcampus.nl/go/pages/events-498


Noot voor de redactie: