Gemeente Rotterdam

eerste uitreiking jongerenlintjes in hoogvliet

14 december 2010 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

Woensdag 15 december 2010 krijgen de eerste twee Hoogvlietse jongeren een lintje opgespeld door voorzitter Edwin Smid. Sem van Logchem

De lintjes zijn dit jaar voor Sem van Logchem (foto) en Vincent van den Broek.

Het Jongerenlintje is een onderscheiding voor jongeren die een bijzondere prestatie hebben verricht. De uitreiking vindt om 15.00 uur plaats in de raadzaal van het deelgemeentekantoor. De lintjes zijn dit jaar voor Sem van Logchem en Vincent van den Broek.

Sem heeft deze zomer, ondanks zijn zeer jeugdige leeftijd van 7 jaar, niet geaarzeld toen hij zag dat een kleuter in het water terecht kwam en dreigde te verdrinken. Sem is snel in actie gekomen waardoor het kind is gered. Natuurlijk is iedereen bijzonder trots op hem; zo ook deelraadsvoorzitter Edwin Smid die met mooie cadeaus en bloemen op bezoek ging bij de kleine held.

De 21-jarige Vincent van den Broek heeft dit jaar een heel andere prestatie verricht. Hij heeft, in opdracht van het Gemeente Archief Rotterdam en met steun van de stichting Historisch Genootschap Hoogvliet, een videofilm over het oude en nieuwe Hoogvliet gemaakt met de titel `A walk through Hoogvliet'. Op diverse momenten en plekken is zijn zeer gewaardeerde film al vertoond zoals tijdens het Kunstkopfestival.

Naar de mening van voorzitter Smid verdienen deze twee jongens het dit jaar om onderscheiden te worden met een Jongerenlintje. Samen met familie en vrienden worden zij ontvangen in het deelgemeentekantoor om met elkaar nog eens stil te staan bij hun prestatie.