Geen bezorgkosten tijdens Nationale Gratisbezorgingsdag op 15 december

14/12/2010 14:11

Gratisbezorging.nl

Bijna 70% koopt meer online bij gratis bezorging

UTRECHT - Uit onderzoek, uitgevoerd door de Nationale Gratisbezorgingsdag onder 600 respondenten, blijkt dat 68% van de consumenten meer online zou gaan besteden als webshops bestellingen gratis zouden bezorgen. Zo'n 40% stoort zich dan ook het meest aan de vaak hoge bezorgkosten. Het grootste deel, 43% heeft begrip voor de in rekening gebrachte bezorgkosten. Opvallend is dat 21% aangeeft bezorgkosten onzin te vinden en het product dan maar in de winkelstraat te kopen.

Op 15 december wordt deze grootste online ergernis voor één dag uit de wereld geholpen. Op de website Gratisbezorging.nl zijn alle deelnemende webshops terug te vinden die dit initiatief ondersteunen. Het ambitieuze doel om minimaal 500 webshops te verwelkomen is gerealiseerd. Initiatiefnemer Jeroen Korving: "We zijn positief verrast door de enorme respons. Wat begon als een ludiek idee, is uitgegroeid tot een landelijk initiatief. Zowel grote als kleine webshops hebben zich aangemeld en zij zullen op 15 december de consument voor één dag in het zonnetje zetten en geen bezorgkosten rekenen."

De decembermaand is elk jaar het hoogseizoen voor online retailers. Stakingen bij TNT Post zorgen voor veel onrust bij de consument, met minder omzet tot gevolg. Onterecht overigens, want veel online bestelde producten worden gewoon door TNT Express bezorgd. En TNT Express staakt niet. TNT Post heeft ook voor 15 december weer stakingen aangekondigd. Korving: "Voor TNT is duidelijk nog een taak weggelegd om het verschil tussen TNT Post en TNT Express voor de consument inzichtelijk te maken. Op dit moment ervaren teveel webshops negatieve gevolgen van de staking, wat dus niet nodig is!"

Vrijwel alle grote webshops doen op 15 december mee. Een kleine greep uit de webshops die dit jaar meedoen: It's, V?, Bruna, AKO, Dixons, ICI Paris XL, Dynabyte, ECI, Jamin, Otto, Kijkshop, Douwe Egberts, Scapino en Scheer & Foppen. En je kunt ook op deze dag je eten gratis thuis laten bezorgen via Thuisbezorgd en Just-Eat!

De Nationale Gratisbezorgingsdag is te bereiken via de website www.gratisbezorging.nl en is een initiatief van Maurice Buijs en Jeroen Korving. Ze werkten beiden voor Vergelijk.nl, geven e-commerce advies aan grote bedrijven en exploiteren diverse succesvolle internet concepten, zoals kortingscode website Actiepagina.nl en de Europees georiënteerde golfportal Leadingcourses.com.

http://www.gratisbezorging.nl

http://www.gratisbezorging.nl