Gemeente Waddinxveen


Centrumplan Waddinxveen: weg vrij voor start bouw sfeerimpressie centrum

Op 15 december 2010 is het hoger beroep bij de Raad van State inzake de artikel 19 procedure en de daarmee samenhangende bouwvergunningen ingetrokken. Hierdoor zijn de verleende bouwvergunningen onherroepelijk geworden.

Daarmee heeft de gemeente ook alle ruimtelijke ordeningsprocedures afgerond die de weg vrijmaken voor de realisatie van het Centrumplan. De gemeente en ASR Vastgoed gaan nu in overleg over de daadwerkelijke start van de bouw van het nieuwe Centrum in Waddinxveen.

Â

Al eerder heeft de Raad van State de gemeente Waddinxveen in het gelijk gesteld in de procedure over het bestemmingsplan Centrumplan. Nu hebben de Passage-winkeliers het hoger beroep bij de Raad van State inzake de artikel 19 procedure en de daarmee samenhangende bouwvergunningen ingetrokken. Dat betekent dat ASR Vastgoed Ontwikkeling nu over een onherroepelijke bouwvergunning eerste en tweede fase beschikt.

Â

De gemeente en ASR Vastgoed Ontwikkeling zijn uiteraard verheugd met het besluit van de Passage-winkeliers tot het intrekken van het hoger beroep. Wethouder Kees de Jong: âHet is belangrijk dat we het verleden nu afsluiten en alle Waddinxveners zich samen richten op de komst van een mooi, nieuw Centrum.â